Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Poljoprivrednim proizvođačima sa Cetinja predstavljen IPARD javni poziv

Poljoprivrednim proizvođačima sa Cetinja predstavljen IPARD javni poziv
Datum objave 14.03.2018 18:22 | Autor MPRR | Izvor: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Ispis Štampaj stranicu


MPRRPrvi IPARD javni poziv za korišćenje sredstava bespovratne podrške predstavljen je poljoprivrednim proizvođačima sa područja Prijestonice Cetinje.

Predstavnici ministarstva su zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima predstavili poziv i objasnili procedure za prijavljivanje na javni poziv. Poljoprivredni proizvođači su upoznati da mogu da konkurišu sa projektima za izgradnju i rekonstrukciju objekata, kupovinu opreme i mehanizacije, podizanje vinograda, voćnjaka, uređenje infrastrukture na gazdinstvima itd. Poljoprivredni proizvođači su informisani da je prihvatljiv iznos troškova od 10.000€ do 500.000€ a da podrška iznosi od 50% do čak 70% prihvatljivih troškova.

Poljoprivredni proizvođači iz Prijestonice su najviše bili zainteresovani za izgradnju objekata na gazdinstvima u oblasti stočarstva, rješavanje pitanja stajnjaka, podizanje vinograda i uređenje ekonomskog dvorišta i rješavanje pitanja vodosnadbijevanja gazdinstva radi širenja proizvodnje. Predstavnici ministarsva su objasnili prisutnim koja dokumentacija im je potrebna, kao i kako i gdje je mogu pribaviti.

Poljoprivrednicima su pojašnjeni početni kriterijumi koje moraju ispuniti a posebno u sektoru stočarstva i proizvodnje mlijeka kao i za vinogradare gdje je početni uslov 0,5 ha pod vinovom lozom.

Proizvođači su informisani da se svi potrebni obrasci vezani za apliciranje na projekat mogu preuzeti sa internet stranici Ministarstvstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i internet stranici koja je uspostavljena posebno za IPARD program – www.ipard.gov.me. Obrasci se mogu preuzeti i u regionalnim kancelarijama odjeljenja za savjetodavne poslove u oblasti stočarstva i u biljnoj proizvodnji, kao i u kancelarijama Ministarstva.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja