Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Darmanović sa delagacijom EP za posmatranje izbora

Ministar Darmanović sa delagacijom EP za posmatranje izbora
Datum objave 13.04.2018 15:46 | Autor MVP | Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ispis Štampaj stranicuMinistar vanjskih poslova prof.dr Srđan Darmanović sastao se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta za posmatranje izbora, koja boravi u Podgorici.

Ministar je izrazio uvjerenje da će se, i pored izazova sa kojima se suočava Evropska unija, visoko na agendi zadržati politika proširenja, koja je važna kako za kredibilitet Unije, tako i za dugoročnu stabilnost i prosperitet regiona Zapadnog Balkana.

Ministar Darmanović je zahvalio članovima Evropskog parlamenta na interesovanju za izborni proces u Crnoj Gori, istakavši uvjerenje da će predstojeći predsjednički izbori još jednom potvrditi zrelost i demokratski kapacitet crnogorskih institucija kao i čvrstu opredijeljenost ka dostizanju evropskih standarda.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da će se na predstojećem Samitu u Bugarskoj, u maju o.g, pored razmatranja aktuelnih tema na Zapadnom Balkanu, još jednom potvrditi evropska perspektiva regiona.

Pored članova Evropskog parlamenta, sastanku je prisustvovala i šefica Političke sekcije u Delegaciji EU Plamena Halačeva.