Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

MUP ažurno i pravovremeno obavještava o svakoj promjeni u biračkom spisku koja se odnosi na upis birača

Datum objave 13.04.2018 16:10 | Autor MUP | Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave

Ispis Štampaj stranicu


Povodom saopštenja NVO MANS od 13.04.2018. godine, u kojem se navodi da birači na predstojećim izborima neće znati gdje mogu da glasaju zbog velikog broja promjena u biračkom spisku, Ministarstvo unutrašnjih poslova obavještava sljedeće:

O svakoj promjeni u biračkom spisku koja se odnosi na upis birača - izmjenu, dopunu ili ispravku nekog podatka o biraču, ili o promjeni biračkog mjesta na kojem birač glasa- Ministarstvo unutrašnjih poslova, u skladu sa Zakonom, pisanim putem obavještava birača o izvršenoj promjeni. Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova je za predstojeće predsjedničke izbore, posredstvom Pošte Crne Gore, uputilo pozive građanima u kojima je navedeno biračko mjesto, adresa biračkog mjesta, kao i broj pod kojim je birač upisan u birački spisak.
U cilju informisanja birača, MUP je uspostavio i portal www.biraci.me, kao i call centar sa jedinstvenim brojem 19820, koji je besplatan i dostupan za sve korisnike mobilne i fiksne telefonije u Crnoj Gori. Posredstvom ovih servisa građani mogu provjeriti da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju. Uvid u činjenicu upisa u birački spisak građani mogu izvršiti i lično, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš), svakog radnog dana u prostorijama područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave.

Shodno navedenom, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sve aktivnosti, u dijelu svoje nadležnosti, u skladu sa zakonskim propisima, u cilju tačnog i pravovremenog informisanja građana o nastalim promjenama u biračkom spisku.