Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

SAOPŠTENJE: Državni sekretar Milovan Vujović primio rektora turskog Univerziteta Trakija prof.dr Erhana Tabakoglua

SAOPŠTENJE: Državni sekretar Milovan Vujović primio rektora turskog Univerziteta Trakija prof.dr Erhana Tabakoglua
Datum objave 11.07.2018 15:14 | Autor PR služba | Izvor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Ministarstva zdravlja Milovan Vujović sa saradnicima, primio je danas delegaciju Univerziteta Trakija iz Turske, koju je predvodio rektor prof.dr Erhan Tabakoglu. Sastanku je prisustvovao i ambasador Turske u Crnoj Gori, NJ.E. Serhat Galip.
Državni sekretar Vujović izrazio je zadovoljstvo zbog dobre saradnje koju Crna Gora ima sa Turskom u oblasti zdravstva, ističući da je to od neprocjenjivog značaja za jačanje kadrovskih kapaciteta i razvoj zdravstvenog sistema, s obzirom na nivo zdravstvenih usluga koji se pruža u prestižnim turskim zdravstvenim centrima. On je istakao da i u narednom periodu očekuju nastavak i produbljivanje saradnje u oblasti zdravstva, kroz edukaciju naših ljekara i srednjeg medicinskog kadra u turskim klinikama i boravak turskih stručnjaka u crnogorskim zdravstvenim ustanovama.
Sa druge strane, prema riječima Vujovića, Crna Gora može da ponudi turskim državljanima usluge iz oblasti rehabilitacije i fizioterapije, po kojima je naša zemlja već prepoznatljiva i koje su dobra osnova za razvoj zdravstvenog turizma.
Rektor Univerziteta Trakaji, prof. dr Tabakoglu informisao je predstavnike Ministarstva zdravlja da se u okviru njihove ustanove, nalazi i Medicinski fakultet i uz njega najveći bolnički centar u regionu. U bolnici su, kako je kazao zastupljene sve medicinske grane i izvode se sve najsavremenije dijagnostičke i terapijske procedure i najsloženiji operativni zahvati. U tom smislu, na sastanku je bilo riječi o mogućnostima za uspostavljanje saradnje, kako u dijelu stručnog usavršavanja naših ljekara, tako i upućivanja crnogorskih osiguranika na liječenje u tamošnjoj bolnici.
Ambasador Turske u Crnoj Gori NJ.E. Serhat Galip podsjetio je na dosadašnje zajedničke aktivnosti u oblasti zdravstva, posebno u dijelu edukacije ljekara, budući je značajan broj crnogorskih ljekara već bio na edukaciji u turskim zdravstvenim centrima. Galip je izrazio nadu da će se u narednom periodu nastaviti dobra saradnja sa turskim institucijama, zahvaljujući kojima bi se dodatno unaprijedili veoma dobro odnosi dvije zemlje u oblasti zdravstva.