Мања слова Већа слова РСС

Најаве

14.10.2018

Премијер Душко Марковић у понедјељак у радној посјети Жабљаку

11.10.2018

Завршна конференција регионалног пројекта о повезивању тржишта електричне енергије

11.10.2018

Потпредсједник Симовић у посјети корисницима ИПАРД подршке на Цетињу

11.10.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 93. сједнице Владе ЦГ у 14:00

10.10.2018

У четвртак, 11. октобра 93. сједница Владе ЦГ

08.10.2018

Премијер Марковић отвориће на позив амбасадорке ОЕБС-а међународну конференцију о одрживости медија

07.10.2018

Европска министарка за дигиталну економију и друштво Марија Габриел у понедјељак у Црној Гори

05.10.2018

Министарка за Европу, интеграције и вањске послова Републике Аустрије Карин Кнајсл у посјети ЦГ

04.10.2018

Министар Нухоџић сјутра у Тирани на Форуму ЕУ-Западни Балкан

04.10.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 92. сједнице Владе ЦГ у 14:00

Питајте Владу

Најава: Министарка Прибиловић учествује на петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу (ОГП) у Тбилисију

Датум објаве 16.07.2018 13:00 | Аутор МЈУ

Испис Штампај страницу


Министарка јавне управе Сузана Прибиловић учествоваће на петом Глобалном самиту Партнерства за отворену управу (ОГП), који ће се одржати од 17 до 19. јула 2018. године, у Тбилисију, Грузија.

Самит има за циљ да окупи лидере земаља чланица ОГП-а како би разговарали о циљевима, изазовима и најбољим праксама у имплементацији реформе отворене владе и промовисали агенду за отворену владу у циљу рјешавања нових изазова и побољшања живота грађана широм свијета.

Пети Глобални самит Партнерства за отворену управу ће окупити представнике више од 70 земаља, укључујуц́и шефове држава, министре, државне службенике, чланове парламента, представнике локалне власти, представнике цивилног друштва, међународне организације, истраживаче и новинаре.

У оквиру Самита, ОГП и Европска комисија ће бити домаћини министарског састанка, под називом „Промовисање отворених влада на Западном Балкану и Источног партнерства“, који ће пружити прилику за размјену искуства и успјешних примјера који могу послужити као мотивација и инспирација за будуц́е активности. Такође, министри ће разговарати о актуелној ситуацији у региону и Европи, у циљу стварања бољих услова за политички, економски и друштвени развој региона.

Партнерство за отворену управу (ОГП) је добровољна међународна иницијатива, покренута 2011. године, која промовише мултилатералну сарадњу, подржава и помаже развој отворености, транспарентности и одговорности управе кроз отворену сарадњу представника државне управе, првенствено са цивилним друштвом, али и другим сегментима друштва с циљем промоције и повећања транспарентности, борбе против корупције и активног укључивања и оснаживања учешћа грађана и цивилног сектора у креирање јавних политика. Црна Гора се ОГП-у прикључила 13. фебруара 2012. године, и као земља учесница потписала декларацију о отвореној Влади.

Самит ће бити прилика и за билатералне сусрете с представницима међународних организација и институција других земаља у циљу унапређења односа и могућности проширења сарадње из надлежности Министарства јавне управе у области реформе јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ