Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

SAOPŠTENJE:Ministar Hrapović otvorio Jedinicu fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić

SAOPŠTENJE:Ministar Hrapović otvorio Jedinicu fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić
Datum objave 13.09.2018 14:37 | Autor PR služba | Izvor: Ministarstvo zdravlja

Ispis Štampaj stranicu


Stanovnici Nikšića i Šavnika od danas imaju mogućnost da u svom gradu dobiju najsavremenije usluge fizikalne terapije. Dom zdravlja Nikšić, otvaranjem jedinice za fizikalnu terapiju, nastavio je sa unapređenjem standarda dostupnosti i kontinuiranosti zdravstvene zaštite, kako za stanovnike ovog grada, tako i za pacijente iz Šavnika i Plužina, kazao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović na svečanom otvaranju Jedinice fizikalne terapije u Domu zdravlja Nikšić.


Na ovaj način, prema riječima ministra Hrapovića, Dom zdravlja Nikšić je u mogućnosti da u punom obimu i kvalitetu pruža ove vrste usluga za osiguranike Opština Nikšić i Šavnik. Jedinica za fizikalnu terapiju u centralnom objektu Doma zdravlja Nikšić uređena je po svim standardima i normativima predviđenim za pružanje ovih vrsta usluga, a i prostorije u zdravstvenoj stanici Šavnik su prilagođene za pružanje usluga fizikalne terapije, tako će i tamošnjem stanovništvu biti dostupne u mjestu boravka.

- S obzirom na značaj fizioterapeutske struke i mjesto i ulogu koju ova profesija zauzima u promociji i unapređenju zdravlja ljudi, a u skladu sa politikom Vlade Crne Gore, cilj Ministarstva zdravlja je da u okviru svakog doma zdravlja u Crnoj Gori otvorimo savremenu jedinicu fizikalne terapije. Ljekari za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu na ovim prostorima, baš kao i u svijetu, primjenjuju nove tehnologije i tehnike i rade na standardizaciji i kvalitetu svog rada i obrazovanja. Razvijanjem održivog modela servisa fizikalne terapije na primarnom niovu zdravstvene zaštite doprinijećemo podizanju kvaliteta života naših građana i prevenciji komplikacija koje mogu nastati kao posledica bolesti, kazao je ministar Hrapović.

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović kazao je da otvaranje Jedinice fizikalne medicine u okviru Doma zdravlja Nikšić pokazuje da Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje vode brigu o svim građanima Crne Gore i rade na poboljšanju stanja u zdravstvenom sistemu, koji napreduje krupnim koracima.

- Opština Nikšić stoji na raspolaganju i uvijek je spremna da podrži i maksimalno pomogne sve projekte, kojima će se proširivati kapaciteti zdravstvenih ustanova u našoj opštini, od Opšte bolnice do Specijalne bolnice Brezovik i Doma zdravlja, naglasio je Grbović.

Direktor Doma zdravlja Nikšić dr Veselin Bulatović naveo je da je, uz podršku lokalne uprave, za potrebe Jedinice za fizikalnu terapiju u potpunosti rekonstruisan prostor i nabavljena najsavremenija oprema, za šta su sredstva obezbijeđena iz donacije pok. Milorada A. Perovića. Prema njegovim riječima, uposleno je osam fizioterapeuta, od kojih će jedan raditi u zdravstvenoj stanici Šavnik, gdje je sredstva za opremu obezbijedila Opština Šavnik.