Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Završna konferencija regionalnog projekta o povezivanju tržišta električne energije

Datum objave 11.10.2018 12:35 | Autor Ministarstvo ekonomije | Izvor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka ekonomije Dragica Sekulić će sjutra 12. oktobra, otvoriti Završnu konferenciju regionalnog projekta o povezivanju električne energije koja će se održati sjutra u Bečićima, hotel „Splendid“.

Otvaranje konferencije koju organizuje Regulatorna agencija za energetiku u saradnji sa Regulatornom agencijom za energiju, mreže i životnu sredinu Republike Italije (ARERA) predviđeno je za 9h.

U uvodnom dijelu izlaganja pored ministarske Sekulić obratiće se i predsjednik Regulatorne agencije za energetiku, Branislav Prelević i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori, Luca Zelioli.

Na konferenciji će biti predstavljena realizacija projekta "CEI Centralno-evropska inicijativa - Jačanje energetskih regulatornih tijela na Zapadnom Balkanu", u koji su, pored crnogorskog, uključena regulatorna tijela iz Albanije, Italije i Srbije. Projekat podrazumijeva zajednički rad regulatornih tijela, operatora prenosnih sistema i berzi iz Albanije, Crne Gore, Italije i Srbije, koji se tokom 2018. godine odvijao kroz održavanje radionica u Rimu, Tirani i Beogradu, a u cilju stvaranja preduslova za kreiranje regionalnog tržišta električne energije i njegovog povezivanja sa evropskim tržištem, kroz međuregionalni „market coupling“.

Pozivamo medije da isprate sjutrašnji događaj.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU