Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Најава: Завршна конференција регионалног пројекта о повезивању тржишта електричне енергије

Датум објаве 11.10.2018 12:35 | Аутор Министарство економије | Извор: Министарство економије

Испис Штампај страницу


Министарка економије Драгица Секулић ће сјутра 12. октобра, отворити Завршну конференцију регионалног пројекта о повезивању електричне енергије која ће се одржати сјутра у Бечићима, хотел „Сплендид“.

Отварање конференције коју организује Регулаторна агенција за енергетику у сарадњи са Регулаторном агенцијом за енергију, мреже и животну средину Републике Италије (АРЕРА) предвиђено је за 9х.

У уводном дијелу излагања поред министарске Секулић обратиће се и предсједник Регулаторне агенције за енергетику, Бранислав Прелевић и амбасадор Републике Италије у Црној Гори, Луца Зелиоли.

На конференцији ће бити представљена реализација пројекта "ЦЕИ Централно-европска иницијатива - Јачање енергетских регулаторних тијела на Западном Балкану", у који су, поред црногорског, укључена регулаторна тијела из Албаније, Италије и Србије. Пројекат подразумијева заједнички рад регулаторних тијела, оператора преносних система и берзи из Албаније, Црне Горе, Италије и Србије, који се током 2018. године одвијао кроз одржавање радионица у Риму, Тирани и Београду, а у циљу стварања предуслова за креирање регионалног тржишта електричне енергије и његовог повезивања са европским тржиштем, кроз међурегионални „маркет цоуплинг“.

Позивамо медије да испрате сјутрашњи догађај.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ