Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Одржан округли сто на тему "Реформа система полицијског образовања"

Одржан округли сто на тему "Реформа система полицијског образовања"
Датум објаве 18.10.2018 17:05 | Аутор МУП | Извор: Министарство унутрашњих послова

Испис Штампај страницу


Министарство унутрашњих послова је посвећено унапређењу система образовања за потребе Полиције и других институција у служби безбједности, саопштио је данас генарални директор Директората за стратешко-развојне послове Сафет Кораћ, отварајући округли сто на тему "Реформа система полицијског образовања".

МУПГенерални директор Кораћ је овом приликом подсјетио да је циљ недавно усвојене Стратегије управљања људским ресурсима у Управи полиције за период 2019-2024. године, успостављање система у којем ће компетентни полицијски службеници професионално обављати послове очувања безбједности грађана и државе и оспособљавати се и напредовати у складу са савременим стандардима. Такође је истакао да је, сходно европској пракси у овој области, потребно развијати додатне вјештине полицијских службеника. “Данас се од полицијских службеника не очекује само одржавање јавног реда и мира, већ и дубље разумијевање друштвених прилика, већа толеранција на различитости и поштовање људских права”, истакао је генерални директор Кораћ.

Од Бернер Малме, представник Норвешког центра за интегритет је захвалио МУП-у и Управи полиције што су препознали значај потребних реформи, и изразио очекивање да ће Црна Гора изградити модел полицијског образовања и управљања људским ресурсима који је прилагођен актуелним изазовима.

На округлом столу, који је организован уз подршку Норвешког центра за интегритет у безбједносном сектору учешће су узели представници Министарства унутрашњих послова, Управе полиције, агенција, управа, образовних институција, међународних организација и цивилног сектора, као и истакнути стручњаци из ове области.