Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Потпредсједник Симовић учествоваће на састанку министара пољопривреде југоисточне Европе у Македонији

Датум објаве 14.11.2018 11:26 | Аутор МПРР | Извор: Министарство пољопривреде и руралног развоја

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић учествоваће у раду дванаестог годишњег састанка Министара пољопривреде југоисточне Европе, који ће се одржати 15. новембра 2018. године, у Струги, Република Македонија.

Министарски састанак организује Стална радна група за регионални рурални развој (СWГ) у југоисточној Европи, чији је члан и црногорско Министарство пољопривреде и руралног развоја. Домаћин скупа је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Македоније. 

Министри пољопривреде и други високи званичници влада земаља учесница, представници Европске комисије, као и међународних организација, разговараће о резултатима спровођења аграрних политика у земљама овог региона, затим степену остварених реформи у контексту придруживања Европској унији, као и моделима за унапређење међусобне сарадње.

На маргинама министарског састанка, биће потписан Споразум о сарадњи у области пољопривреде и руралног развоја између Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Такође, потпредсједник Владе Милутин Симовић имаће и низ других билатералних сусрета са колегама из региона.

Министарство пољопривреде и руралног развоја