Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Svečano otvaranje Twinning projekta “Podrška upravljanju ljudskim resursima u javnoj upravi"

Datum objave 30.11.2018 13:10 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave, Uprava za kadrove, HAUS-Finski Institut za javno upravljanje i Ministarstvo uprave Republike Hrvatske , organizuju svečano otvaranje Twinning projekta “Podrška upravljanju ljudskim resursima u javnoj upravi” u ponedjeljak, 3. decembra u Podgorici.

Na svečanom otvaranju govoriće ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, šef Sektora za saradnju iz Delegacije EU u Crnoj Gori, Hermann Spitz, glavni savjetnik ministra uprave Republike Hrvatske, Željko Holik, ambasador Finske u Crnoj Gori, Pertti Ikonen, direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vuković i Ari Sihvola, HAUS rukovodilac projekta Finski institute za javno upravljanje.

Svečano otvaranje projekta biće održano u hotelu Hilton sala “Princeza Jelena” sa početkom u 11:00 časova.

Projekat ima za cilj jačanje upravljanja ljudskim resursima u javnom sektoru uz punu primjenu standarda efikasne, servisno orjentisane i transparentne javne uprave.

Ciljevi projekta su i jačanje kapaciteta za planiranje i upravljanje postupkom zapošljavanja, jačanje kapaciteta za strateško planiranje i upravljanje procesom stručnog usavršavanja i osposobljavanja državnih službenika i namještenika, uspostavljanje standarda za upravljanje ljudskim resursima u javnom sektoru i jačanje kapaciteta upravne inspekcije.

Twinning projekat "Podrška upravljanju ljudskim resura u javnom sektoru" finansiran u sklopu IPA programa Evropske unije za Crnu Goru, traje dvije godine i realizuju ga eksperti iz institucija Finske i Hrvatske.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE