Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Професорица Велиславка Тешовић из ЈУ Гимназија “Данило Киш”, Будва на Програму ЦЕРН – а за професоре физике средњих школа 2019

Професорица Велиславка Тешовић из ЈУ Гимназија “Данило Киш”, Будва на Програму ЦЕРН – а за професоре физике средњих школа 2019
Датум објаве 11.01.2019 09:32 | Аутор Министарство науке | Извор: Министарство науке

Испис Штампај страницу


На основу Споразума између Владе Црне Горе и Европске организације за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) о научној и техничкој сарадњи у области физике високих енергија, потписаног 01. октобра 2007. године, Министарство науке је 08. новембра 2018. године објавило Конкурс за учешће у Програму ЦЕРН-а за професоре физике средњих школа 2018, са роком за достављање пријава до 28. децембра 2018. године.

Након разматрања пристиглих пријава, Комисија у саставу: проф. др Наташа Раичевић, Природно-математички факултет - Универзитету Црне Горе Подгорица, Национална контакт особа за сарадњу са ЦЕРН-ом, предсједница, проф. др Божо Крстајић, Електротехнички факултет - Универзитет Црне Горе Подгорица, члан; и проф. др Горан Шуковић, Природно-математички факултет - Универзитет Црне Горе Подгорица, члан, једногласно је утврдила приједлог за Министарство науке за избор кандидата на Конкурс за учешће у Програму ЦЕРН-а за професоре физике средњих школа 2019, и то:

Велиславка Тешовић, професорица физике у ЈУ Гимназија „Данило Киш“ у Будви, ангажована у овој установи од новембра 2018. године. Такође је ангажована у ресурсном центру за слух и говор у Котору. Дипломирала је на природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе у подгорици (Одсјек физика), са завршним радом из области физике елементарних честица. Посједује одлично знање енглеског језика (Бритисх Цоунцил Аптис, од 17.11.2017. године). Учествовала је у разним семинарима и обукама, што показује и велики број стечених серфитиката.

Програм за професоре физике средњих школа у трајању од три седмице, одржава се током јула мјесеца у организацији ЦЕРН-а. Програм је намијењен професорима средњих школа који желе да унаприједе своја знања из области физике честица, одговарајућих технологија и осталих питања из поменутих области. Ове године одржаће се у периоду 07 - 20. јула 2018. године.

ОДЛУКА о избору кандидата за учешће у програму ЦЕРН-а