Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Сарадња на регионалном нивоу кључна за успјешне активности на Јадрану

Сарадња на регионалном нивоу  кључна за успјешне активности на Јадрану
Датум објаве 08.02.2019 12:19 | Аутор Министарство саобраћаја и поморства | Извор: Министарство саобраћаја и поморства

Испис Штампај страницу


МСПДелегација Министарства саобраћаја и поморства и Управе поморске сигурности, предводјена државним секретаром Министарства саобраћаја и поморства Муамером Хајдарпашићем, боравила је у Хрватској 6. и 7. фебруара и том приликом одржала низ састанака са колегама из Хрватске.

На састанку који је одржан са помоћником министра мора, промета и инфраструктуре Хрватске Синишом Орлићем, а којем је присуствовао и директор Управе поморске сигурности Црне Горе Сафет Кочан са сарадницима, договорено је низ конкретних активности, како би се повећао степен сигурности на мору.

МСПНа одвојеном састанку у којем су присуствовали и директор Управе за поморство Словеније Јадран Клинец са сарадницима, разматране су могућности заједничке припреме пројектних предлога који би се финансирали средствима ЕУ, а у којим би учествовале и друге земље јадранско-јонске регије.

Државни секретар Министарства саобраћаја и поморства Хајдарпашић и директор Управе поморске сигурности Кочан су у Ријеци присуствовали Дану отворених врата Центра АТРАЦ (Адриатиц Траининг анд Ресеарцх Центре) - Јадранског едукативно-истраживачког центра за хитна реаговања на загађење мора.

АТРАЦ је већ препознат као платформа за размјену знања и искустава у Хрватској и шире и прилика је за црногорске институције да континуираном сарадњом унапређују своје активности и функционисање система генерално.