Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Јавни позив за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране у 2019. години

Јавни позив за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране у 2019. години
Датум објаве 11.02.2019 07:37 | Аутор МПРР | Извор: Министарство пољопривреде и руралног развоја

Испис Штампај страницу


Министарство пољопривреде и руралног развоја објавило је данас Јавни позив за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране у 2019. години. Позив је први у низу јавних позива за подршку пољопривредним произвођачима и прерађивачима, предвиђених Агробуџетом за 2019. годину.

 

Намјена подршке је надокнада дијела трошкова за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране: ИСО 22000, ГЛОБАЛГАП, БРЦ, ИФС, ФССЦ 22000, ГОСТ-Р, ХАЛАЛ, КОСХЕР.

 

Овим јавним позивом уређују се услови, критеријуми и начин пријављивања за коришћење подстицајних средстава. Право на коришћење подршке имају правна лица и предузетници, којима је претежна дјелатност производња и промет пољопривредно прехрамбених производа и хране за животиње, који су уписани у регистре Министарства пољопривреде и руралног развоја, зависно од сектора производње и врсте производа и/или Управе за безбједност хране, ветерину и фитосанитарне послове.

Подршка за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране утврђује се у односу на процијењену вриједност пројекта, без ПДВ-а. Максимално учешће буџетских средстава износи до 50% укупних трошкова, а највише до 4.000,00 €.

Прихватљиве инвестиције су инвестиције реализоване (завршене) од 01.01.2019. године до датума подношења пријаве. Рок за подношење пријава је до 15. новембра 2019. године.

Увођење стандарда квалитета и безбједности хране у производњи пољопривредно-прехрамбених производа је предуслов за подизање квалитета и даљи раст конкурентности домаћих произвођача, како би обеyбиједили или побољшали пласман на домаћем, посебно туристичком тржишту, али и створили предуслове за извоз на регионално, европско и свјетско тржиште.

Јавни позив за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране у 2019. години.

ОБРАЗАЦ-Јавни позив за увођење, сертификацију и ресертификацију система квалитета и безбједности хране у 2019. години. 

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја