Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Ministarka nauke Sanja Damjanović u posjeti Sjevernoj Makedoniji

Najava: Ministarka nauke Sanja Damjanović u posjeti Sjevernoj Makedoniji
Datum objave 11.05.2019 12:11 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka Damjanović će boraviti u Sjevernoj Makedoniji u periodu 13-15. maj 2019. godine. Na poziv članice Upravnog odbora regionalnog projekta uspostavljanja Međunarodnog instituta za održive tehnologije Jugoistočne Evrope (SEEIIST) iz Republike Sjeverne Makedonije, prof. dr Mimoze Ristove, ministarka nauke Crne Gore, dr Sanja Damjanović, učestvovaće na manifestaciji „Dani CERN-a u Sjevernoj Makedoniji”, koja će biti održana u periodu 13-17. maj 2019. godine.

Ministarka nauke Crne Gore prisustvovaće svečanom otvaranju manifestacije „Dani CERN-a u Sjevernoj Makedoniji”, dok će drugog dana manifestacije održati prezentaciju SEEIIST projekta, a za 15. maj 2019. godine planiran je susret sa premijerom Republike Sjeverne Makedonije, g-dinom Zoranom Zaevom, predstavnicima Vlade Sjeverne Makedonije (Koćo Anđušev, potpredsjednik Vlade, Arber Ademi, ministar obrazovanja i nauke, Petar Atanasov, pomoćnik ministra obrazovanja i nauke i dr.) i predstavnicima Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN).

Učešće na pomenutoj manifestaciji od velikog je značaja u kontekstu pripremnih aktivnosti na potpisivanju Memoranduma o okviru saradnje za uspostavljanje SEEIIST-a, kao i za promociju ovog regionalnog projekta političkoj i naučnoj javnosti Republike Sjeverne Makedonije. Takođe, manifestacija će biti odlična prilika i za razmjenu mišljenja sa predstavnicima CERN-a, koji je domaćin Radne grupe za dizajn akceleratora za SEEIIST u okviru Pripremne faze ovog projekta.

Ministarstvo nauka