Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Одржана једанаеста сједница Савјета за реформу јавне управе

Одржана једанаеста сједница Савјета за реформу јавне управе
Датум објаве 15.05.2019 16:50 | Аутор МЈУ

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику, Зоран Пажин, предсједавао је данас једанаестом сједницом Савјета за реформу јавне управе.

На данашњој сједници разматрана су кључна документа за праћење реформског процеса у области јавне управе – Извјештај о реализацији Акционог плана за спровођење Стратегије реформе јавне управе 2016-2020. за 2018. годину и Извјештај о спровођењу Програма управљања јавним финансијама 2016-2020. за 2018. годину. 

Савјет је констатовао да је у процесу реформе јавне управе остварен напредак у кључним циљевима. Оцјењено да је и у наредном периоду потребно интензивирати динамику спровођења планираних активности, са акцентом на најважније активности процеса - наставак процеса оптимизације броја запослених у јавној управи, успостављање система управљања квалитетом јавних услуга које пружа администрација, те унапређење капацитета јавне управе у области управљања људским ресурсима. 

Када је ријеч о Програму управљања јавним финансијама, оцијењено је да је остварен  позитиван напредак. У том смислу, наведено је да је реализовано 47% планираних активности, те да је имплементација одређених активности била доминантно условљена реализацијом пројеката суфинансираних из ЕУ фондова. 

Савјет је посебну пажњу усмјерио на нереализоване и дјелимично реализоване активности из оба извјештаја, као и на разлоге за такав статус реализације и, с тим у вези, дискутовао о мјерама које је потребно предузети у циљу њихове успјешне реализације. 

На сједници је размотрена Информација о раду Међуресорског оперативног тима за координацију у имплементацији активности из Акционог плана за спровођење Стартегије реформе јавне управе за 2018. годину. Констатовано је да су активности овог Тима допринијеле остваривању постигнутих резултата.

Савјет је упознат и са активностима о предстојећем процесу израде евалуације Стартегије реформе јавне управе. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ