Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Održan info dan o atraktivnim stipendijama za doktorska istraživanja na Univerzitetu Mediteran

Održan info dan o atraktivnim stipendijama za doktorska istraživanja na Univerzitetu Mediteran
Datum objave 16.05.2019 13:56 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke 

Na Univerzitetu Mediteran je danas, 16. maja 2019. godine održan Info dan o atraktivnim stipendijama za doktorska istraživanja.

Studenti i profesori Univerziteta Mediteran su imali priliku da u direktnom razgovoru sa predstavnicima Ministarstva nauke dobiju odgovore u vezi sa načinom pripreme aplikacije i budžeta projekta. Uslove i način prijavljivanja na Konkurs za stipendije za doktorska istraživanja predstavila je Jelena Šaranović, načelnica Direkcije za nacionalne programe u Ministarstvu nauke.

Takođe, Marko Kaluđerović iz Službe za statistiku i informatizaciju predstavio je portal Naučna mreža, preko kojeg se i odvija prva faza u procesu prijavljivanja na Konkurs i predstavlja mjesto na kojem se studenti i mentori od samog početka povezuju. Rok za prijavljivanje na portal Naučna mreža je 10. jun 2019. godine, nakon čega slijedi druga faza prijavljivanja - podnošenje prijave na adresu Ministarstva nauke do 25. juna 2019. godine.

Učesnici su razmijenili mišljenja o uslovima Konkursa i izazovima sa kojima se zainteresovani kandidati susrijeću, kao i mogućnostima za njihovo prevazilaženje prilikom ovog ili narednih konkursa.

Info danu su prisustvovale i predstavnice Ministarstva nauke Nevena Pavlović i Zorana Lakićević iz Direkcije za nacionalne programe.

Tekst Konkursa, prijavni obrazac i finansijski plan projekta možete vidjeti na ovom linku:

http://www.mna.gov.me/vijesti/198773/Novi-Konkurs-za-dodjelu-atraktivnih-stipendija-za-doktorska-istrazivanja.html