Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"

Ministar Bogdanović posjetio Mojkovac: Fokus na Filmskoj jeseni i lokalitetu "Brskovo"
Datum objave 12.06.2019 18:10 | Autor MKU | Izvor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


mkuMinistar kulture Aleksandar Bogdanović boravio je danas u posjeti Mojkovcu. Tom prilikom, on se sastao sa predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem i njegovim saradnicima.

Tokom susreta, govoreno je o brojnim temama, pri čemu je ministar Bogdanović istakao kako aktivnosti u tom gradu govore o ozbiljnom radu kulturnih poslenika. Da je tako – kako je on kazao – potvrđuje činjenica da su već počele pripreme za Mojkovačku filmsku jesen, da su sve obimnije aktivnosti na istraživanjima arheološkog lokaliteta „Brskovo“, ali i da lokalni Centar za kulturu u sve većoj mjeri organizuje programe namijenjene mladima.

Ove godine, za Mojkovačku filmsku jesen izdvojićemo 16.000 eura i zajedno ćemo raditi na promociji i jačanju tog brenda. Za projekte očuvanja kulturnih dobara u Mojkovcu, samo do kraja tekuće godine, izdvojićemo oko 38.000 eura. Uz to, Ministarstvo kulture uskoro će predstaviti novi umjetnički program koji ćemo organizovati na sjeveru tokom ljeta, a Mojkovac će i u tom segmentu biti nezaobilazan – rekao je on.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i Centra za kulturu, ministar Bogdanović upoznao se i sa ostalim planovima koji se tiču unaprijeđenja kulture u tom gradu. Pritom, on je pozvao stvaraoce iz Mojkovca da sa svojim idejama učestvuju na drugom konkursu u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, koji će tokom ljeta raspisati Ministarstvo kulture.

Ministar Bogdanović zaključio je i kako se u narednom periodu očekuje veća aktivnost lokalnih institucija kulture na polju međunarodnih programa saradnje, te kako je Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da im u tim aktivnostima pruži podršku.

Video: Mojkovac - Predsjednik Opstine Ranko Misnic - Izjava

Video: Mojkovac - Ministar kulture Aleksandar Bogdanovic - Izjava

Video: Youtube