Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović danas na konferenciji „Podrška strategijama pametne specijalizacije i tehnološkom transferu u Jugoistočnoj Evropi“

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović danas na konferenciji „Podrška strategijama pametne specijalizacije i tehnološkom transferu u Jugoistočnoj Evropi“
Datum objave 18.06.2019 07:45 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Na poziv zamjenice generalnog direktora Udruženog istraživačkog centra (JRC) Evropske komisije, g-đe Čarline Vičeve, ministarka nauke Crne Gore, dr Sanja Damjanović, učestvovaće na konferenciji “Podrška strategijama pametne specijalizacije i tehnološkom transferu u Jugoistočnoj Evropi”, koja će se održati 18. juna 2019. godine na Politehničkom univerzitetu u Bukureštu, Rumunija.

Konferenciju “Podrška strategijama pametne specijalizacije i tehnološkom transferu u Jugoistočnoj Evropi” organizuje Generalni direktorat Udruženi istraživački centar (JRC) Evropske komisije u saradnji sa Ministarstvom za istraživanja i inovacije Rumunije i Izvršnom agencijom za visoko obrazovanje, istraživanje, razvoj i finansiranje inovacija Rumunije, a u okviru predsjedavanja Rumunije Evropskim savjetom.

Glavna tema konferencije su napredak, rezultati i izazovi u razvoju i implementaciji uspješnih strategija pametne specijalizacije, sa posebnim fokusom na nabolje evropske i svjetske prakse i trendove, kao i iskustvo Zapadnog Balkana u ovom procesu.

Učešće ministarke Damjanović na gorepomenutoj konferenciji od velikog je značaja u kontekstu usvajanja Strategije pametne specijalizacije Crne Gore, za period 2019 - 2024. godine.

Ministarka Damjanović učestvovaće na panel diskusiji "Unapređenje inovacionih politika u Jugoistočnoj Evropi putem strategija pametne specijalizacije i transfera tehnologija".

Generalni direktor Petrušić biće jedan od panelista sesije "Uključivanje aktera inovacionog ekosistema u proces pametne specijalizacije na Zapadnom Balkanu".

MINISTARSTVO NAUKE