Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Ministarka Damjanović na Samitu u Poznanju

Najava: Ministarka Damjanović na Samitu u Poznanju
Datum objave 05.07.2019 11:53 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka nauke dr Sanja Damjanović učestvovaće danas na Samitu Berlinskog procesa koji se održava u Poznanju u Poljskoj. Ovogodišnji, šesti, Samit Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa fokusiraće se na ekonomske teme, agendu povezivanja i rezultate postignute u primjeni Višegodišnjeg akcionog plana za stvaranje regionalnog ekonomskog prostora, kao i na saradnju civilnog sektora, preduzetnika. Ujedno će sagledati napredak u ostvarenju obaveza nakon Samita u Londonu.

Premijer Marković će potpisati Memorandum o okviru saradnje za Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope (SEEIIST), kojim se utvrđuje okvir saradnje učesnica na projektu, u susret otpočinjanja naredne faze realizacije projekta, odnosno Faze Studije dizajna.

Učešće na Samitu predstavlja dobru priliku za promociju ostvarenih rezultata Crne Gore od održavanja prošlogodišnjeg Samita, kao i priliku da se razmotri presjek stanja vezano za progres koji je ostvaren na Zapadnom Balkanu kroz ovaj okvir regionalne saradnje.

Ministarstvo nauke