Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министар Богдановић учествује на Глобалној конференцији о слободи медија у Лондону

Датум објаве 09.07.2019 10:31 | Аутор Министарство културе | Извор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић учествоваће на Глобалној конференцији о слободи медија у Лондону 10. и 11. јула 2019. године, на позив Џеремија Ханта, државног сектара за вањску политику и питања Комонвелта Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске и Кристи Фриланд, министарке вањских послова Канаде.

Глобална конференција о слободи медија у Лондону, организује се од стране влада Велике Британије и Канаде, са циљем скретања пажње на значај питања слободе медија за укупан економски просперитет и социјални и демократски развој друштва. Конференција представља дио шире кампање, организоване како би се одговорило на изјаву Генералног секрета Уједињених Нација, који позива владе држава у свијету да заштите новинаре и медијске раднике, стварајући услове за њихов несметан рад, кроз спровођење истрага и процесуирање напада на новинаре.

Министар Богдановић ће имати излагање о стању медија у Црној Гори, а учествоваће на панелу “Слобода медија на Западном Балкану и нови модели сарадње“ и тематским панелима на којима се разматрају питања везана за нормативни оквир и јачање повјерења у медије. 

Министарство културе