Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Предлогом Вучиновић Влада опредијелила 50.000 еура Улцињу

Предлогом Вучиновић Влада опредијелила 50.000 еура Улцињу
Датум објаве 11.07.2019 15:31 | Аутор КАБИНЕТ МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе је, на предлог министарке Марије Вучиновић опредијелила 50.000 € ургентне помоци, за општини Улцињ, која је погодјена јаким невременом.

Претходно, Вучиновић се, данас, састала са предсједником Општине Улцињ, Љором Нрекићем и његовим сарадницима, како би се информисала о посљедицама и штетама узрокованим јаким невременом, које је прексиноћ, погодило ту општину. 

Предсједник Општине је том приликом казао да је, према процјени надлежних служби, износ настале штете миллион и 245 хиљада еура.

“Усљед невремена и водоводни и електро системи су претрпјели оштећења, али су у најкарћем року санирани. Према прелиминарној процјени релевантних служби штета коју је претрпјела наша општина је милион и 245 хиљада еура.” нагласио је Нрекић.

Министарка Вучиновић је обећала да ће на данашњој сједници Владе предложити да се Општини Улцињ ургентно опредијели једнократна финансијска помоћ.

Она је додала и то да Штаб за ванредне ситуације, на челу са предсједником Општине Улцињ ефикасно и брзо ради на санирању штете.

“Знамо да је туристичка сезона у току, те морам изразити задовољство што су Штаб за ванредне ситуације и предсједник Нрекић веома брзо реаговали како би се што прије санирале посљедице јаког невремена, казала је Вучиновић.

Министарка Вучиновић је, након састанка, са представницима Општине обишла локалитете, који су, погођени јаким олујним вјетром, претрпјели велику штету.


КАБИНЕТ МИНИСТАРКЕ БЕЗ ПОРТФЕЉА