Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Predlogom Vučinović Vlada opredijelila 50.000 eura Ulcinju

Predlogom Vučinović Vlada opredijelila 50.000 eura Ulcinju
Datum objave 11.07.2019 15:31 | Autor KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke Marije Vučinović opredijelila 50.000 € urgentne pomoci, za opštini Ulcinj, koja je pogodjena jakim nevremenom.

Prethodno, Vučinović se, danas, sastala sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Ljorom Nrekićem i njegovim saradnicima, kako bi se informisala o posljedicama i štetama uzrokovanim jakim nevremenom, koje je preksinoć, pogodilo tu opštinu. 

Predsjednik Opštine je tom prilikom kazao da je, prema procjeni nadležnih službi, iznos nastale štete million i 245 hiljada eura.

“Usljed nevremena i vodovodni i elektro sistemi su pretrpjeli oštećenja, ali su u najkarćem roku sanirani. Prema preliminarnoj procjeni relevantnih službi šteta koju je pretrpjela naša opština je milion i 245 hiljada eura.” naglasio je Nrekić.

Ministarka Vučinović je obećala da će na današnjoj sjednici Vlade predložiti da se Opštini Ulcinj urgentno opredijeli jednokratna finansijska pomoć.

Ona je dodala i to da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj efikasno i brzo radi na saniranju štete.

“Znamo da je turistička sezona u toku, te moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i predsjednik Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena, kazala je Vučinović.

Ministarka Vučinović je, nakon sastanka, sa predstavnicima Opštine obišla lokalitete, koji su, pogođeni jakim olujnim vjetrom, pretrpjeli veliku štetu.


KABINET MINISTARKE BEZ PORTFELJA