Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Potpisani ugovori o kofinansiranju: 130.315 eura za projekte i programe nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU

Potpisani ugovori o kofinansiranju: 130.315 eura za projekte i programe nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU
Datum objave 12.07.2019 11:15 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ugovori o kofinansiranju šest projekata/programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije, koji se u različitim oblastima od javnog interesa sprovode na teritoriji Crne Gore, u ukupnom iznosu od 130.315,01 eura, potpisani su danas u Ministarstvu javne uprave.

Potpisani su ugovori o kofinansiranje šest projekata i programa nevladinih organizacija :

• „Reforma pravosuđa: Nadogradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju doprinosa integritetu pravosuđa“ u iznosu od 25.480,64EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za monitoring i istraživanja CEMI.
• „Cross Border Cooperation for Sustainable Development and Tourism through Valorisation of Rural Cultural Heritge and Conservation of Natural Asset of Areas with Ancient Olive Grows“ u iznosu od 12.151,02EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Udruženje za održivi razvoj, regionalnu saradnju i maslinarstvo VALDANOS.
• „Reforma pravosuđa: Nadogradnja kapaciteta organizacija civilnog društva u cilju doprinosa integritetu pravosuđa“ u iznosu od 3.855,36EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Centar za demokratiju i ljudska prava - CEDEM.
• „Let's be prepared/Budimo pripremljeni“ u iznosu 39.930,84EUR. Projekat realizuje Fondacija za razvoj sjevera- FORS Montenegro.
• „Child- friendly Tourism in the Cross Border Region“ u iznosu od 25.544,76EUR. Projekat realizuje nevladina organizacija Asocijacija za demokratski prosperitet ADP ZID.
• „Self- employment and Social Enterpreneurship for Youth““ u iznosu od 23.352,39EUR. Projekat realizuje Asocijacija za demokratski prosperitet ADP ZID.

U skladu sa Uredbom o postupku i načinu kofinansiranja projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU, a u vezi sa Javnim konkursom za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2019. godinu ministarka javne uprave donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova EU za 2019. godinu.

Ukupan iznos sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2019. godini iznosi 910.737,43 eura. Sredstva za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija ugovorenih po osnovu konkursa i programa podržanih od Evropske unije, obezbjeđuju se u iznosu od 100% ugovorom utvrđenog obaveznog učešća nevladine organizacije na navedenim projektima i programima, odnosno 100% sredstava traženih u zahtjevu za kofinansiranje.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE