Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Пуштен у рад нови сервис МУП-а: Камере на граничним прелазима

Пуштен у рад нови сервис МУП-а: Камере на граничним прелазима
Датум објаве 05.08.2019 16:16 | Аутор МУП | Извор: Министарство унутрашњих послова

Испис Штампај страницу


Данас је пуштен у рад сервис Министарства унутрашњих послова „Камере на граничним прелазима“, коме се може приступити преко сајта МУП-а (хттп://www.муп.гов.ме/министарство) - путем истоименог банера или директно приступањем сајту хттп://камере.муп.гов.ме.

Грађани од данас могу, у сваком тренутку, да се информишу какво је стање на граничним прелазима и да, сходно томе, планирају своје путовање.

Овај сервис омогућава визуелни приказ улаза и излаза са граничних прелаза из двије траке – долазне и одлазне. У овом тренутку, камере су инсталиране на шест најфреквентнијих граничних прелаза тј. могуће је видјети тренутно стање на граничним прелазима Божај и Сукобин према Албанији, на ГП Враћеновићи према Босни и Херцеговини, на ГП Драченовац и Добраково према Србији, на ГП Дебели Бријег према Хрватској. Такође, планирано је да ускоро буде пуштен у рад систем за још три гранична прелаза – Шћепан Поље, Ситница и Ранче.

Снимцима са камера је могуће приступити како са рачунара, тако и преко мобилних телефона, уз коришћење мобилног интернета или WиФи сигнала. Видео стримови се учитавају у ХТМЛ5 плејеру, што значи да није потребна додатна апликација. Довољно је само "кликнути" на жељени гранични прелаз и сачекати да се учита видео.

Имплементација система за визуелно и правовремено информисање јавности о интензитету саобраћаја на граничним прелазима је од посебног значаја током љетње туристичке сезоне. Циљ је да се олакша кретање преко граничних прелаза како нашим грађанима, тако и гостима који бораве у нашој землји.

Подсјећамо да Министарство унутрашњих послова у континуитету предузима активности на унапређењу електронских услуга, како би били још ефикаснији сервис грађанима и оправдали њихово повјерење.