Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Zenka:Društvo smo koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija

Zenka:Društvo smo koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija
Datum objave 10.08.2019 09:53 | Autor PR služba | Izvor: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Ispis Štampaj stranicu


Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban Bajrama u svoje i ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, upućujem najiskrenije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i pripadnicima/ama islamske vjere.

Kurban-bajram ili Hadžijski bajram najznačajniji je muslimanski praznik i vrijeme obavljanja hadža, stoga svim hadžijama od srca želim da im Bog primi hadž.

Neka vam mubarek dani Kurban Bajrama podare zdravlje i radost, da ga proslavite u molitvi, u krugu porodice, prijatelja i komšija.

Simbolika Kurban Bajrama se ogleda u žrtvovanju i darivanju. Neka vjernici, u duhu najboljih islamskih vrijednosti, sa bližnjima i komšijama ne podijele samo bogatu  trpezu, već daruju plemenitost i pokažu saosjećanje i razumijevanje prema svim ljudima, naročito prema onima koji su u nevolji i kojima je potrebna naša ljubav i lijepa riječ.

Dio smo društva koje prožima prijateljstvo i poštovanje različitih religija, društva kojem nikada nije nedostajalo humanosti, razumijevanja i svijesti o poštovanju  bližnjeg.

Želim da ovaj veliki praznik  svi/e muslimani/ke provedu u duhu tradicije i običaja, dobrom raspoloženju, dijeleći radost Bajrama sa svojim najbližima u dobrom zdravlju i harmoniji.

Neka se Kurban Bajram proslavi dostojanstveno i u duhu Islama. Svim građanima/kama islamske vjere  želim Bajram šerif mubarek olsun!

 

Ministar

Mehmed Zenka