Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Dan opštine Mojkovac: Položen kamen-temeljac za infrastrukturno uređenje Biznis zone

Dan opštine Mojkovac: Položen kamen-temeljac za infrastrukturno uređenje Biznis zone
Datum objave 13.08.2019 16:59 | Autor Uprava javnih radova | Izvor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave javnih radova, Rešad Nuhodžić i predsjednik Opštine Mojkovac, Ranko Mišnić, položili su danas kamen temeljac za izgradnju saobraćajnice u Biznis zoni, u okviru više aktivnosti koje su organizovane povodom Dana opštine Mojkovac.

Sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od oko 825 hiljada eura obezbijedila je Vlada Crne Gore, a izvođač, podgoričko preduzeće “Fidija”, obavezao se da radove završi u roku od 120 dana od dana uvođenja u posao. 

Zahvaljujući ovoj značajnoj investiciji stvaraju se uslovi za razvoj preduzetništva u Mojkovcu, a samim tim i unapređenje privrednog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta.

Na lokaciji Biznis zone, koja se nalazi u okviru Detaljnog urbanističkog plana Babića polje, predviđeni su izgradnja oko 850 metara saobraćajnica širine 5,5 metara sa trotoarima i potpornim zidovima, polaganje vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacije, postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, kao radovi i na elektroenergetskim i telekomunikacionim instalacijama.

Direktor Nuhodžić je takođe prisustvovao svečanoj sjednici organizovanoj u čast Dana opštine Mojkovac, zajedno sa rukovodstvom lokalne uprave i brojnim predstavnicima državnih institucija i diplomatskog kora u Crnoj Gori. 

Predsjednik Opštine Mišnić je tom prilikom naglasio da su zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa Vladom Crne Gore, na čelu sa premijerom, Duškom Markovićem i državnim institucijama, te drugim opštinama, međunarodnim organizacijama i opštinskim javnim preduzećima i ustanovama, uspjeli da završe i započnu mnoge projekte, koji se danas mjere desetinama miliona eura.

Uprava javnih radova u Mojkovcu trenutno realizuje više kapitalnih projekata, od kojih je svakako najznačajniji izgradnja skijališta Žarski, u vrijednosti blizu 30 miliona eura. U toku su i izgradnja pasarele preko magistralnog puta Podgorica – Bijelo Polje, koja će povezati gradsko jezgro sa sportsko-rekreativnom zonom na nekadašnjem jalovištu, kao i transfer stanice sa reciklažnim centrom.

UPRAVA JAVNIH RADOVA