Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Дан општине Мојковац: Положен камен-темељац за инфраструктурно уређење Бизнис зоне

Дан општине Мојковац: Положен камен-темељац за инфраструктурно уређење Бизнис зоне
Датум објаве 13.08.2019 16:59 | Аутор Управа јавних радова | Извор: Управа јавних радова

Испис Штампај страницу


Директор Управе јавних радова, Решад Нухоџић и предсједник Општине Мојковац, Ранко Мишнић, положили су данас камен темељац за изградњу саобраћајнице у Бизнис зони, у оквиру више активности које су организоване поводом Дана општине Мојковац.

Средства за реализацију овог пројекта у износу од око 825 хиљада еура обезбиједила је Влада Црне Горе, а извођач, подгоричко предузеће “Фидија”, обавезао се да радове заврши у року од 120 дана од дана увођења у посао. 

Захваљујући овој значајној инвестицији стварају се услови за развој предузетништва у Мојковцу, а самим тим и унапређење привредног амбијента и отварања нових радних мјеста.

На локацији Бизнис зоне, која се налази у оквиру Детаљног урбанистичког плана Бабића поље, предвиђени су изградња око 850 метара саобраћајница ширине 5,5 метара са тротоарима и потпорним зидовима, полагање водоводне, фекалне и атмосферске канализације, постављање вертикалне и хоризонталне сигнализације, као радови и на електроенергетским и телекомуникационим инсталацијама.

Директор Нухоџић је такође присуствовао свечаној сједници организованој у част Дана општине Мојковац, заједно са руководством локалне управе и бројним представницима државних институција и дипломатског кора у Црној Гори. 

Предсједник Општине Мишнић је том приликом нагласио да су захваљујући изузетној сарадњи са Владом Црне Горе, на челу са премијером, Душком Марковићем и државним институцијама, те другим општинама, међународним организацијама и општинским јавним предузећима и установама, успјели да заврше и започну многе пројекте, који се данас мјере десетинама милиона еура.

Управа јавних радова у Мојковцу тренутно реализује више капиталних пројеката, од којих је свакако најзначајнији изградња скијалишта Жарски, у вриједности близу 30 милиона еура. У току су и изградња пасареле преко магистралног пута Подгорица – Бијело Поље, која ће повезати градско језгро са спортско-рекреативном зоном на некадашњем јаловишту, као и трансфер станице са рециклажним центром.

УПРАВА ЈАВНИХ РАДОВА