Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

JAVNI KONKURS Za učešće mladih neafirmisanih muzičara za nastup u okviru “Sea dance” muzičkog festivala

Datum objave 14.08.2019 11:40 | Autor Ministarstvo kulture | Izvor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Raspisivač konkursa: Ministarstvo kulture u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Adresa: Adresa: Ulica Njegoševa bb, 81250 Cetinje, Crna Gora
Organizator konkursa: Ministarstvo kulture u saradnji sa UNDP, u okviru projekta „Kreativna Crna Gora – ekonomska valorizacija i kreativne industrije“
Kontakt e-mail adresa: kreativne.industrije@mku.gov.me


1. Uvodne smjernice:

Cilj kulturne politike Crne Gore je razvijanje i promovisanje kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, kulturnih aktivnosti i kulturnog života uopšte, valorizacija kulturne baštine, doprinos interkulturalnom dijalogu i očuvanje posebnosti različitih kulturnih identiteta, kao pomoć u afirmaciji identiteta Crne Gore kao države, i promovisanju kulturnih veza sa drugim zemljama.

Jačanjem nacionalnog identiteta Crne Gore, Ministarstvo kulture želi da strateški u prvi plan istakne i afirmiše lokalne proizvode, stvaraoce i umjetnost te da stvori uslove za stalno prisustvo i afirmaciju ovih kategorija na međunarodnom nivou.

Cilj realizacija projektnih aktivnosti vezanih za podsticanje kreativnog stvaralaštva, u okviru projekta Kreativna Crna Gora – Ekonomska valorizacija i kreativne industrije, koji kancelarija UNDP sprovodi u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore, jeste efikasnije promovisanje kulture s naglaskom na inovacije u kulturnom i umjetničkom stvaralaštvu. 


2. Cilj konkursa:

Cilj ovog konkursa je da podstakne muzičku kreativnost mladih umjetnika i savremenih crnogorskih stvaraoca i da im obezbijedi međunarodnu vidljivost kroz prezentaciju svog izraza u vidu muzičkog nastupa.

Potpisivanjem sporazuma između Ministarstva kulture i “Sea Dance”-a u produkciji “My Exit Adventure”, ovim konkursom se, u okviru projekta Kreativna Crna Gora – Ekonomska valorizacija i kreativne industrije, pruža prilika crnogorskim stvaraocima da svoje kvalitete i talente pokažu široj međunardnoj javnosti na festivalu, koji će se ove godini održati od 30.08. - 01.09.2019. godine. U okviru posebnog tematskog lokaliteta pod nazivom “Living culture”, biće oformljeno nekoliko segmenata koji će crnogorskim umjetnicima iz sfere muzike, likovne umjetnosti i filma, pružiti priliku za prezentaciju svog rada.


3. Predmet konkursa:

Pozivaju se svi zainteresovani neafirmisane stvaraoci iz oblasti muzike, prvenstveno iz oblasti elektronske, jazz, rock ili sličnog ekvivalenta koji je predviđen programom festivala, da se prijave za učešće na “Sea dance”-u u okviru “Living culture” stage-a.

Od izvođača se očekuju da dostavi:

 Koncizan CV sa svim relevantnim podacima, referencama i ranijim nastupima;

 Demo snimak muzičke kompozicije ili video nastup DJ set-a ili bend-a;

 (opciono) Youtube/Vimeo/Soundcloud/Mixcloud nalog.

Od izvođača se očekuje izvođenje nastupa sva tri dana muzičkog festivala u trajanju od maksimalno 90 minuta, u terminima od 22 - 04 h, na predmetnoj lokaciji.

3.1. Konkursni uslovi i rokovi:

Izvođači dostavljaju potrebnu dokumentaciju elektronski na e-mail adresu kreativne.industrije@mku.gov.me,sa eksternim linkom (Google Drive ili Dropbox) na kojem će se naći traženi multimedijalni materijal, sa naznakom JAVNI KONKURS za UČEŠĆE IZVOĐAČA u okviru SEA DANCE festivala, najkasnije do 21. avgusta 2019. godine do 13h.

Izvođaču će biti pokriveni svi relevantni putni troškovi, troškovi smještaja i boravka u periodu od 30.08 - 01.09. kao i 3 trodnevne ulaznice za festival “Sea dance”.

Objavljivanje lineup-a za “Living culture” stage planiran je za 23.08.2019, a rok za obavještenje izvođača o terminima nastupa je 26.08.2019. godine.

3.2. Pravo učešća:

Pravo učešća na konkursu imaju svi crnogorski stvaraoci iz oblasti muzike koji u svom dosadašnjem radu nisu na pravi način afirmisani.
Biće izabrano ukupno deset izvođača koji će imati priliku da nastupe na “Living culture” stejdžu.

3.3. Kriterijumi za ocjenjivanje radova:

▪ kvalitet i inovativnost muzičkog izraza.........................................................od 0 do 70 bodova
▪ dosadašnje muzičko iskustvo...........................................................................od 0 do 30 bodova.

4.0 Žiri

4.1. Sastav žirija
Članovi:

- Miroslav Miletić, predstavnik EXIT festivala
- Nikola Rajović, crnogorski muzički producent
- Nikola Radonjić – Bada, UNDP konsultant za kulturne politike i kreativne industrije
Sekretar žirija:
- Irena Laković, projektni asistent UNDP 

4.2. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu Ministarstva kulture najkasnije do 23. avgusta 2019. godine.