Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Karavan Evropskog istraživačkog savjeta u Crnoj Gori 19. septembra

Karavan Evropskog istraživačkog savjeta u Crnoj Gori 19. septembra
Datum objave 11.09.2019 11:17 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo nauke i Direktorat za istraživanje i inovacije Evropske komisije organizuju EIC Roadshow in Montenegro, u četvrtak, 19. septembra, u hotelu Podgorica, sa početkom u 9.00 časova.

Događaj ima za cilj da predstavi novitete u podršci inovacijama kroz EU program Horizont 2020, u okviru aktivnosti Evropskog savjeta za inovacije (EIC), mogućnosti za saradnju, prevashodno usmjerene na mala i srednja preduzeća koja se bave inovacijama, startap zajednicu i inovatore iz akademske zajednice. Prisutni će imati priliku da se upoznaju sa modalitetima finansiranja i podrške inovacijama u okviru Evropske unije.

Glavna usmjerenja Evropske unije u oblasti inovacija u predstaviće visoka predstavnica Evropske komisije, gđa Signe Ratso, zamjenica generalnog direktora u Generalnom direktoratu za istraživanja i inovacije (DG RTD). Učesnike će na početku događaja pozdraviti g. Radosav Babić, generalni direktor u Ministarstvu ekonomije i g. Velibor Bošković, v.d. direktora Naučno-tehnološkog parka Podgorica.

Evropski savjet za inovacije (EIC), koji je dio Okvirnog programa Evropske unije za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020, kreirao je niz novih instrumenata podrške za inovativna mala i srednja preduzeća, inovativne startapove i timove na univerzitetima, i priprema veoma ambiciozan plan za period nakon 2020. godine u cilju kreiranja atraktivnog inovativnog ambijenta u Evropi.

Savjet (EIC) ima na raspolaganju četiri šeme finansiranja:

- EIC Pathfinder

- EIC Accelerator

- Fast Track to Innovation (FTI) i

- EIC Horizon Prizes.

Crna Gora, kao pridružena zemlja programa HORIZONT 2020, ima pravo na puni pristup svim sredstvima finansiranja, pod istim uslovima kao i države članice EU.

Agendu možete preuzeti OVDJE.

Molimo da vaše učešće prijavite putem ovog LINK-a do 17. septembra.