Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Потписано шест уговора за реализацију пројеката НВО у области реформе јавне управе

Потписано шест уговора за реализацију пројеката НВО у области реформе јавне управе
Датум објаве 11.09.2019 13:58 | Аутор МЈУ

Испис Штампај страницу


МЈУ

Уговори за реализацију пројеката НВО у области реформе јавне управе са шест невладиних организација у укупом износу од 93.988,11еура, потписани су данас у МИнистарству јавне управе.

Потписници уговора ће пројекте реализовати са циљем повећања информисаности, разумијевања и знања грађана о процесу креирања јавних политика, веће транспарентности органа, те повећања повјерења грађана у рад јавне управе.

Предсједница Комисије за расподјелу средстава, Мирјана Беговић је истакла да ће ови пројекти допринијети, прије свега, већем коришћењу доступних електронских услуга, али и јачању учешћа грађана у процесс креирања јавних политика.

Представници невладиних организација који су добили средства, истакли су да је реализација ових пројеката добра прилика за унапређење односа министарства и невладиног сектора и успостављање међусобне сарадње. Кроз пројекте из области реформе јавне управе препознат је и значај локалних самоуправа у погледу пружања услуга, што је, како су оцијенили, важно за грађане.

Уговоре су потписале сљедеће НВО: Центар за демократију И људска права, Центар за развој невладиних организација, Центар за младе Проацтиве, Нови хоризонт, Бјелопољски демократски центар, те Политикон мрежа.

Јавни конкурс МИнистарства јавне управе ,,е-демократија – учествуј, предложи, промијени” још једна је у низу активности која се реализује са циљем јачања дијалога са невладиним сектором кроз заједничко дјеловање у правцу остварења стратешких циљева Црне Горе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ