Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Нухоџић-Тудик: Наставак традиционално добре сарадње Црне Горе и Француске

Нухоџић-Тудик: Наставак традиционално добре сарадње Црне Горе и Француске
Датум објаве 11.09.2019 18:17 | Аутор МУП | Извор: Министарство унутрашњих послова

Испис Штампај страницу


Министарство унутрашњих послова и у наредном периоду може рачунати на помоћ и подршку Француске, нарочито у областима обука за службенике, полицијске сарадње и борбе против економског криминала, поручено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и амбасадорке Француске у Црној Гори Кристин Тудик.

Министар Нухоџић је овом приликом саопштио да је Министарство унутрашњих послова у претходном периоду било посвећено активностима у циљу унапређења система безбједности, у складу са препорукама добијеним кроз преговарачки процес, нарочито у оквиру поглавља 24. Захвалио је за континуирану подршку Француске на интеграционом путу Црне Горе у ЕУ и истакао да на том плану посебно цијени експертску помоћ Француске, која је значајна, не само за област безбједности, већ је потврда успостављања тјешње сарадње између црногорских и француских институција.

Амбасадорка Тудик је изразила задовољство што препознаје напоре које Министарство унутрашњих послова улаже на плану реформи у области безбједности и исказала снажну опредијељеност Француске да настави да подржава Црну Гору на путу испуњавања обавеза ка пуноправном чланству у ЕУ.

На састанку је изражена обострана спремност за јачање међусобних веза, а саговорници су се сагласили да без интеграције Западног Балкана у ЕУ нема безбједне Европе.