Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Zenka-Đeljošaj:Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda

Zenka-Đeljošaj:Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda
Datum objave 11.09.2019 16:13 | Autor PR služba | Izvor: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Ispis Štampaj stranicu


 

mmpOpština Tuzi investiraće u realizaciju potreba građana/ki, razvoj infrastrukture u naseljenim mjestima kao i u razvoj biznisa i poljoprivredu i turizam, knstatovano je tokom radne posjete ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke opštini Tuzi.

Ministar Mehmed Zenka boravio je danas u radnoj posjeti opštini Tuzi i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom Opštine Tuzi Nikom Đeljošajem i njegovim saradnicima.

Ministar Zenka je podsjetio da su svi ekonomski elaborati pokazali finansijsku održivost, te da je siguran da najmlađa opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje. Geografski položaj između Podgorice i Skadra, daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede.

Zenka je kazao da lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj istakao je da će opština Tuzi zajedno sa Vladom Crne Gore nastaviti saradnju za dobrobit svih građana/ki. On se zahvalio ministru na posjeti, kazavši da je formiran veći dio opštinskih organa, da je završen statut i budžet, te da je naplata poreza već počela.

Dogovorena je češća komunikacija kako bi započela realizacija drugih projekata u toj Opštini, u koordinaciji lokalne samouprave i Vlade Crne Gore.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica, zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava