Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Sedmi sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave (PAR)

Datum objave 09.10.2019 10:36 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Sedmi sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave (PAR) formirane između Evropske komisije i Crne Gore održaće se u Podgorici 10. i 11. oktobra. Sastanak će otvoriti ministarka javne upave, Suzana Pribilović i šef jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje, Tomas Haglajtner.

Sedmi sastanak biće prilika da se predstave brojne preduzete aktivnosti od posljednjeg sastanka Posebne grupe u septembru 2018, ali i da se ukaže na ono šta je planirano ili u fazi realizacije, imajući u vidu da reforma javne uprave uključuje transparentno planiranje politika i bolju kordinaciju a samim tim omogućava građanima da utiču na usvajanje politika. Na sastanku će biti razmatrane preduzete aktivnosti u cilju implementacije strateških dokumenata iz oblasti reforme javne uprave, s posebnim fokusom na aktivnosti čijom realizacijom će se obezbijediti ostvarenje ključnog cilja – profesionalna, odgovorna i transparentna javna uprava u skladu sa evropskim standardima. 

Posebna grupa za javnu upravu je formirana u cilju unapređenja postojeće strukture za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i fokus njenog djelovanja je reforma javne uprave Crne Gore. Rad Radne grupe je usmjeren na praćenje napretka u oblastima definisanim strateškim dokumentima, kao što su Strategija reforme javne uprave 2016-2020. i Program upravljanja javnim finansijama i dr. dokumentima. 

Nakon sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost, a Izjave za medije, nakon završenog sastanka PAR grupe, biće organizovane u petak, 11. oktobra u 10:00 časova, o čemu ćemo medije naknadno informisati. 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE