Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Најава: Седми састанак Посебне радне групе за реформу јавне управе (ПАР)

Датум објаве 09.10.2019 10:36 | Аутор МЈУ

Испис Штампај страницу


Седми састанак Посебне радне групе за реформу јавне управе (ПАР) формиране између Европске комисије и Црне Горе одржаће се у Подгорици 10. и 11. октобра. Састанак ће отворити министарка јавне упаве, Сузана Прибиловић и шеф јединице за Црну Гору у Генералној дирекцији за проширење, Томас Хаглајтнер.

Седми састанак биће прилика да се представе бројне предузете активности од посљедњег састанка Посебне групе у септембру 2018, али и да се укаже на оно шта је планирано или у фази реализације, имајући у виду да реформа јавне управе укључује транспарентно планирање политика и бољу кординацију а самим тим омогућава грађанима да утичу на усвајање политика. На састанку ће бити разматране предузете активности у циљу имплементације стратешких докумената из области реформе јавне управе, с посебним фокусом на активности чијом реализацијом ће се обезбиједити остварење кључног циља – професионална, одговорна и транспарентна јавна управа у складу са европским стандардима. 

Посебна група за јавну управу је формирана у циљу унапређења постојеће структуре за спровођење Споразума о стабилизацији и придруживању и фокус њеног дјеловања је реформа јавне управе Црне Горе. Рад Радне групе је усмјерен на праћење напретка у областима дефинисаним стратешким документима, као што су Стратегија реформе јавне управе 2016-2020. и Програм управљања јавним финансијама и др. документима. 

Након састанка биће објављено саопштење за јавност, а Изјаве за медије, након завршеног састанка ПАР групе, биће организоване у петак, 11. октобра у 10:00 часова, о чему ћемо медије накнадно информисати. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ