Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Ministarka Damjanović na konferenciji „INNOVEIT 2019“ u Budimpešti

Najava: Ministarka Damjanović na konferenciji „INNOVEIT 2019“ u Budimpešti
Datum objave 11.10.2019 15:19 | Autor Ministarstvo nauke | Izvor: Ministarstvo nauke

Ispis Štampaj stranicu


Na poziv Martina Kerna, direktora Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), ministarka nauke, dr Sanja Damjanović učestvovaće na konferenciji INNOVEIT 2019, koja će se održati 15. oktobra 2019. godine u Budimpešti.

Konferenciju INNOVEIT 2019 organizuje Evropski institut za inovacije i tehnologiju a ministarka Damjanović će učestvovati u panel diskusiji: “Predstavljanje dva stuba EIT-a budućnosti: obrazovanje i regionalna dimenzija”. Pored toga, ministarka Damjanović je pozvana da dodijeli neke od godišnjih nagrada za inovacije EIT-a.

Evropski institut za inovacije i tehnologiju je nezavisno tijelo Evropske unije sa sedištem u Budimpešti. Osnovan je 2008. godine da bi stvorio sposobnost Evrope za inovacije. EIT je jedinstvena inicijativa EU koja u potpunosti integriše poslovni svijet, obrazovanje i istraživanje. Institut podržava razvoj dinamičnih panevropskih partnerstava između vodećih univerziteta, istraživačkih laboratorija i kompanija. Trenutno je EIT sastavni dio programa Horizont 2020 i doprinijeće budućem programu, Horizont Evropa u periodu 2021-2027.

INNOVEIT je vodeći događaj EIT-a koji se organizuje svake godine od 2015. Okuplja 300-600 učesnika, uključujući donosioce odluka na visokom nivou (EU, nacionalne i regionalne), novinare, preduzetnike, visokoškolske i istraživačke institute, kao i studente EIT-a.

MINISTARSTVO NAUKE