Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa

Ministar Darmanović primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa
Datum objave 08.11.2019 15:33 | Autor MVP | Izvor: Ministarstvo vanjskih poslova

Ispis Štampaj stranicu


Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa.

Šef crnogorske diplomatije čestitao je ambasadoru Grčke stupanje na dužnost, poželivši mu uspješnu diplomatsku misiju u Crnoj Gori. Pozdravio je dinamiku bilateralnih kontakata dviju država, naročito u oblasti ekonomije, te izrazio interes za dalje intenziviranje političkog dijaloga na najvišem nivou.

Zahvalio je Grčkoj na kontinuiranoj podršci u ostvarivanju ključnih crnogorskih vanjskopolitičkih prioriteta, uz očekivanje da će zvanična Atina nastaviti konzistentnu politiku kada je u pitanju evropska perspektiva Crne Gore i država Zapadnog Balkana.

Ambasador Parcos je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima koje njeguju dvije države, ističući da će u fokusu njegovog mandata biti snaženje saradnje u oblastima od obostranog interesa. Pohvalio je dosadašnje rezultate u procesu evropske integracije, kao i posvećenost Crne Gore dobrosusjedskoj i regionalnoj saradnji.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim zbivanjima u Evropskoj uniji, pri čemu su naglasili da je nastavak politike proširenja važan za kredibilitet EU.

Ministarstvo vanjskih poslova