Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Министар Дармановић примио у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Грчке Панајотиса Парцоса

Министар Дармановић примио у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Грчке Панајотиса Парцоса
Датум објаве 08.11.2019 15:33 | Аутор МВП | Извор: Министарство вањских послова

Испис Штампај страницу


Министар вањских послова проф. др Срђан Дармановић примио је данас у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Грчке Панајотиса Парцоса.

Шеф црногорске дипломатије честитао је амбасадору Грчке ступање на дужност, пожеливши му успјешну дипломатску мисију у Црној Гори. Поздравио је динамику билатералних контаката двију држава, нарочито у области економије, те изразио интерес за даље интензивирање политичког дијалога на највишем нивоу.

Захвалио је Грчкој на континуираној подршци у остваривању кључних црногорских вањскополитичких приоритета, уз очекивање да ће званична Атина наставити конзистентну политику када је у питању европска перспектива Црне Горе и држава Западног Балкана.

Амбасадор Парцос је изразио задовољство пријатељским односима које његују двије државе, истичући да ће у фокусу његовог мандата бити снажење сарадње у областима од обостраног интереса. Похвалио је досадашње резултате у процесу европске интеграције, као и посвећеност Црне Горе добросусједској и регионалној сарадњи.

Саговорници су размијенили мишљења и о актуелним збивањима у Европској унији, при чему су нагласили да је наставак политике проширења важан за кредибилитет ЕУ.

Министарство вањских послова