Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Završna konferencija EU projekta ,,Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i NVO u Crnoj Gori“

Datum objave 30.11.2019 11:34 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Završna konferencija EU projekta ,,Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje Vlade i nevladinih organizacija u Crnoj Gori“, održaće se u ponedjeljak 2. decembra 2019. godine, sa početkom u 10:00 časova, u hotelu ,,Hilton'', Podgorica.

Na konferenciji će govoriti ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, šef Sektora za saradnju Delegacije EU u Crnoj Gori, Herman Spitz i rukovodilac EU projekta tehničke pomoći dr Igor Vidačak.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati primjene Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje NVO 2018-2020 u odnosu na unapređenje pravnog i institucionalnog okvira za djelovanje NVO i jačanje saradnje javne uprave i NVO u procesu kreiranja i primjene javnih politika, povećanje finansijske održivosti nevladinih organizacija, učešće NVO u socio-ekonomskom razvoju i uloga NVO u procesu pristupanja Crne Gore u EU.

U okviru konferencije biće održan panel “Unapređenje podsticajnog okruženja za djelovanje NVO u Crnoj Gori – trenutni status i buduće aktivnosti” sa ciljem razmjene iskustva u dosadašnjem djelovanju nevladinih organizacija i ostvarenoj međusektorskoj saradnji, kao i definisanja preporuka za poboljšanje normativnog okvira i predloga za otvaranje novih vidova međusektorske saradnje.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE