Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Reagovanje: Niko vas ne progoni, već vi vršite politički pritisak

Reagovanje: Niko vas ne progoni, već vi vršite politički pritisak
Datum objave 02.12.2019 16:04 | Autor PR služba Ministaratva prosvjete | Izvor: Ministarstvo prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Javnosti su se nedavno obratile Demokrate, tvrdeći da je supruga jednog od njihovih predstavnika ostala bez posla u vrtiću u Bijelom Polju zbog ministra Šehovića, a zahvaljući činjenici da joj je suprug politički aktivan u Demokratama, zbog čega se moramo kratko obratiti javnosti.

Gospođa o kojoj je riječ, a prema informacijama koje smo dobili iz vrtića, uopšte nije „otpuštena“, kako stoji u saopštenju demokrata. Gospođa je primljena na određeno vrijeme, te je, u skladu sa zakonom, raspisan konkurs za to radno mjesto.

Dakle, pošto je za Demokrate progon svakog puta kad im zakon ne ide naruku, saopštićemo samo sljedeće: vaš cilj nije poštovanje zakona, već potpuno suprotno: insistiranje na nepoštovanju zakona onda kada vama to odgovara. Uostalom, to najbolje pokazuje činjenica da ste se odlučili za davanje partijskog saopštenja, a ne obraćanje nadležnim organima kako biste provjerili zakonitost postupanja.

Da ne govorimo o frapantnom neznanju koje pokazuje ova partija, insistirajući na tome da ministar zasniva radni odnos zaposlenima u ustanovama, a to je isključiva nadležnost direktora. Ukoliko je Opšti zakon o obrazovanju promakao predstavnicima Demokrata, imaju ga na sajtu Ministarstva prosvjete.

Ovakvim očiglednim pritiscima Demokrata da se na navedeni konkurs, koji je u toku, primi određena osoba, ne postiže se ništa, osim što Demokrate potpuno jasno i javno stavljaju do znanja da im kršenje zakona nije i ne bi bilo strano onda kada procjenjuju da im je to u interesu.

Mi zato sada saopštavamo da će na konkurs biti primljen onaj ko po zakonu bude ispunjavao uslove i bude najadekvatnije rješenje, te da to neće biti odluka Demokrata, a ni ministra, već direktora škole čija je to nedvosmislena nadležnost.