Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Nikšić: Napreduju radovi na Domu starih i Zahumlju, počele pripreme za izgradnju tribine stadiona Sutjeske

Nikšić: Napreduju radovi na Domu starih i Zahumlju, počele pripreme za izgradnju tribine stadiona Sutjeske
Datum objave 13.01.2020 14:03 | Autor Uprava javnih radova | Izvor: Uprava javnih radova

Ispis Štampaj stranicu


Uprava javnih radova trenutno na području opštine Nikšić realizuje tri značajna projekta, čija je ukupna vrijednost blizu 11 miliona eura, a zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, radovi na gradilištima napreduju iz dana u dan. 

U okviru kompleksa Doma za stare, u toku je postavljanje krovne konstrukcije na dva objekta, dok je na jednom objektu već završena. Građevinci su takođe angažovani i na hidroizolacionim radovima, iskopima, kao i pripremi unutrašnjosti objekata za dalje radove.

UJR UJR

Prva faza projekta realizuje se kroz Regionalni stambeni program, dok drugu fazu finansira Vlada Crne Gore iz kapitalnog budžeta. Ukupna vrijednost investicije je oko 5,5 miliona eura, a očekuje se da do kraja ove godine bude završen najveći dio građevinskih radova. 

Takođe, rušenjem tribine stadiona Sutjeske počela je i priprema za početak radova na jednom od najvećih projekata u gradu pod Trebjesom. Dotrajali objekat početkom naredne godine zamijeniće novo, moderno zadanje po najvećim evropskim standardima, čime će se u značajnoj mjeri unaprijediti uslovi rada kluba.

UJR UJR

Nakon što lokacija bude u potpunosti očišćena da ostataka stare tribine, počeće izgradnja nove, u vrijednosti od 4,6 miliona eura. Od toga će 3,3 miliona eura izdvojiti Vlada, dok će ostatak obezbijediti Fudbalski savez Crne Gore.
Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

U cilju razvoja kulture grada pod Trebjesom, u toku je i dogradnja objekta Javne ustanove “Zahumlje”. Radovi teku planiranom dinamikom, u proteklih nekoliko sedmica završen je veliki dio grubih građevinskih radova, pa se očekuje da posao bude završen početkom narednog proljeća.

UJR UJR

Osnovano prije više od 120 godina, “Zahumlje” danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova rada njegovih članova i zaposlenih.

Za ovaj posao Vlada iz kapitalnog budžeta izdvaja blizu 300 hiljada eura.

UPRAVA JAVNIH RADOVA