Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Najava: Obilježavanje Međunarodnog dana javne uprave

Datum objave 30.06.2020 14:20 | Autor MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave obilježiće u srijedu, 1. jula, Međunarodni dan javne uprave. U uvodnom dijelu govoriće ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i stalna predstavnica UNDP-a, Daniela Gašparikova. Događaj će se održati u Vili „Gorica“, sa početkom u 9:30 časova

Na događaju će biti dodijeljene nagrade najboljim službenicima u ministarstvima i Ministarstvu javne uprave. 

Skupština Ujedinjenih nacija 2003. godine proglasila je 23. jun kao Međunarodni dan javne uprave. Obilježavanjem Dana javne uprave želi se ukazati na značaj i doprinos javne administracije u razvoju društva i zajednice, na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou. Cilj je da se promovišu principi i vrijednosti na kojima počiva rad javne uprave, afirmiše uloga i doprinos javnih službenika u stvaranju efikasne i odgovorne javne uprave, kao i da se ohrabre mladi za razvijanje karijere u javnom sektoru. 

Događaj se realizuje uz podršku projekta ,,Efikasna interna i eksterna komunikacija Strategije reforme javne uprave'', koji finansira Evropska unija. Korisnik projekta je Ministarstvo javne uprave, a projekat sprovodi konzorcijum koji predvodi KPMG. 

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2020. godinu koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Ministarstva javne uprave izdavanje dnevne akreditacije i to dopisom poslatim na adresu: lejla.kasic@mju.gov.me. Za sve dodatne informacije, kontak tel. je: 068 270 535.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE