Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Ministar Nuhodžić uručio ključeve stanova u Nikšiću: Dobro opremljen, obučen i stambeno obezbijeđen pripadnik bezbjednosne službe čuva ugled svakog građanina, društva i države

Ministar Nuhodžić uručio ključeve stanova u Nikšiću: Dobro opremljen, obučen i stambeno obezbijeđen pripadnik bezbjednosne službe čuva ugled svakog građanina, društva i države
Datum objave 31.07.2020 14:05 | Autor MUP | Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ispis Štampaj stranicu


MUPMUPMinistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić uručio je danas u Nikšiću pripadnicima službi bezbjednosti ključeve stanova i poručio da dobro opremljen, obučen i stambeno obezbijeđen pripadnik bezbjednosne službe čuva ugled ne samo svoje porodice već svakog građanina, društva i države.

„Zadovoljstvo mi je što se i u Nikšiću rješava stambeno pitanje za više od 100 zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost. Izgradnjom stanova za pripadnike bezbjednosnih struktura, država ukazuje poštovanje onima koji svojim profesionalnim i odgovornim radom danonoćno brinu o našoj bezbjednosti i koji su svoj život posvetili tome da Crna Gora bude sigurna. Jednako tako, u kontinuitetu radimo na unapređenju uslova rada, boljoj tehničkoj opremljenosti i usavršavanju kadrovskih kapaciteta i time pokazujemo da država stoji iza onih koji su garant mira i sigurnosti i da cijeni njihovu hrabrost, odlučnost i požrtvovanost“ – rekao je ministar Nuhodžić na svečanosti uručenja ključeva u Nikšiću.

Ministar je podsjetio da je, na osnovu sporazuma sa Sindikatom bezbjednosnih institucija, a uz značajnu podršku lokalnih samouprava i Vlade Crne Gore koja je za tri godine opredijelila 1.200.000,00 eura, više od 500 porodica riješilo jedno od najvažnijih životnih pitanja.

Najavio je da se, nakon Podgorice i Nikšića, već idućeg mjeseca na Žabljaku planira uručenje ključeve stanova pripadnicima Policije. „Ne zaustavljamo se na ovome. U narednom periodu, radićemo na ispunjavanju uslova da se i u Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Cetinju, Mojkovcu, Pljevljima i Beranama stvore mogućnosti za rješavanje stambenih potreba naših zaposlenih. Takođe, nećemo zanemariti ni mogućnost da kolegama koji se školuju za pripadnike bezbjednosnih službi, a to su mladi ljudi koji tek treba da stvaraju porodice, obezbijedimo bolji životni standard i veću sigurnost u budućnosti“ – istakao je Nuhodžić.

Ministar je iskazao posebnu zahvalnost svima onima koji rade jedan od najtežih poslova i koji su spremni da rizikuju svoje živote u službi građana i države Crne Gore.

MUPMUP