Мања слова Већа слова РСС

Министарство правде

Министарство унутрашњих послова

Министарство одбране

Министарство финансија

Министарство вањских послова

Министарство просвјете

Министарство науке

Министарство културе

Министарство економије

Министарство саобраћаја и поморства

Министарство пољопривреде и руралног развоја

Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство здравља

Министарство за људска и мањинска права

Министарство рада и социјалног старања

Министарство јавне управе

Министарство спорта и младих

Министар без портфеља
Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Влада

Вијести из министарстава

10.01.2019.

К О Н К У Р С за суфинансирање програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничко црногорско учешће на међународним манифестацијама и фестивалима у 2019. години

Министарство културе суфинансираће у 2019. години реализацију програма и пројеката којима се обезбјеђује заједничка и цјеловита презентација црногорске културе на референтним међународним манифестацијама и фестивалима (сајмови књига, филмски фестивали и друге манифестације и фестивали културно-умјетничког стваралаштва).

10.01.2019.

К О Н К У Р С за реализацију програма “Развој културе на сјеверу” у 2019. години

Министарство културе суфинансираће у 2019. години, у оквиру програма “Развој културе на сјеверу”: 1) нове пројекте и програме од значаја за остваривање јавног интереса у култури у општинама са сјевера Црне Горе (Андријевица, Беране, Бијело Поље, Гусиње, Колашин, Мојковац, Петњица, Плав, Плужине, Пљевља, Рожаје, Шавник и Жабљак); 2) програме и пројекте из других црногорских општина који ће бити реализовани на сјеверу, на основу споразума о сарадњи и размјени програма.

10.01.2019.

К О Н К У Р С за суфинансирање пројеката и програма од значаја за остваривање јавног интереса у области културно-умјетничког стваралаштва у 2019. години

Министарство културе суфинансираће у 2019. години нове пројекте и програме из сљедећих области: 1. Ликовна умјетност (програми и пројекти међународне промоције и презентације црногорске ликовне умјетности; стручна усавршавања за младе у међународним програмима: конференције, колоније, радионице; издавачки пројекти у ликовној умјетности: стручне публикације, лексикони и монографије о црногорским умјетницима; ретроспективне изложбе од значаја за црногорску културу)

09.01.2019.

Нухоџић- Рајнке: Наставак подршке САД у области безбједности и владавине права

Нухоџић- Рајнке: Наставак подршке САД у области безбједности и владавине права

Добри резултати на заједничким пројектима Црне Горе и Сједињених Америчких Држава (САД) потврда су квалитета сарадње, а исказани пријатељски однос на интеграционом путу ка чланству у НАТО и наставак подршке на путу ка ЕУ од нарочитог су значаја за нашу земљу, поручено је са састанка министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића са новоименованом амбасадорком САД у Подгорици, Џуди Рајзинг Рајнке.

09.01.2019.

Препоруке савјетодавних служби пољопривредницима у условима снијежних падавина: Спровести превентивне мјере како би се избјегла евентуална штета

У условима снијежних падавина које су захватиле и централни и јужни дио Црне Горе, као и најаве сјеверног вјетра и кише током дана који може узроковати појаву леда, савјетодавне службе Министарства пољопривреде и руралног развоја позивају пољопривредне произвођаче да појачају позорност, реагују превентивно, како би избјегли евентуалну штету.

08.01.2019.

У току конкурс за успостављање центара изврсности

У току конкурс за успостављање центара изврсности

Министарство науке подсјећа јавност да је још увијек, до 29. марта ове године, отворен конкурс за финансирање програма центара изврсности, којим се желе успоставити један или два нова центра у Црној Гори за период од три године. Циљ нових центара биће успостављање програма истраживања који на фокусиран начин приступају одређеном изазову у науци, али и економији и друштву Црне Горе. Центри изврсности треба да буду међу главним инструментима за реализацију Стратегије паметне специјализације Црне Горе, кључног документа за јачање економије знања. Укупна вриједност конкурса је 1 милион еура на период од три године. Конкурс је расписан 28. септембра 2018. године.

06.01.2019.

Честитка министра Зенке свим грађанима/кама који/е славе Божић по Јулијанском календару

Честитка министра Зенке свим грађанима/кама који/е славе Божић по Јулијанском календару

Поводом Божића, најрадоснијег и највећег хришћанског празника, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем искрене честитке свом православном свештенству и монаштву, као и православним вјерницима/ама у Црној Гори. Желим да Божић прославите у миру и добром здрављу, са својим најближима у љубави и слози.

06.01.2019.

Божићна честитка министра културе Александра Богдановића

Божићна честитка министра културе Александра Богдановића

Министар културе Александар Богдановић упутио је честитку свим грађанима православне вјероисповијести који славе Божић по јулијанском каландару:

05.01.2019.

Завршени конзерваторски и рестаураторски радови на Дворском гробљу династије Петровић

Завршено је спровођење конзерваторских и рестаураторских мјера на Дворском гробљу династије Петровић Његош, које се налази у склопу Цетињског манастира. На зидовима ентеријера и сводовима санирана су оштећења од атмосфералија, и урађена је конзервација на гробним мјестима, чиме је још једном доказана одлучност Црне Горе да се са посебном пажњом односи према културно-историјском насљеђу које свједочи о поносној и богатој историји.