Мања слова Већа слова РСС

Министарство правде

Министарство унутрашњих послова

Министарство одбране

Министарство финансија

Министарство вањских послова

Министарство просвјете

Министарство науке

Министарство културе

Министарство економије

Министарство саобраћаја и поморства

Министарство пољопривреде и руралног развоја

Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство здравља

Министарство за људска и мањинска права

Министарство рада и социјалног старања

Министарство јавне управе

Министарство спорта и младих

Министар без портфеља
Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Влада

Вијести из министарстава

06.11.2018.

Министар Нухоџић састао се са тројицом грађана-спасилаца: Акција спашавања гест изузетне хуманости и храбрости

Министар Нухоџић састао се са тројицом грађана-спасилаца: Акција спашавања гест изузетне хуманости и храбрости Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић састао се данас са Владетом Зарубицом, Веском Божовићем и Војином Радовићем, грађанима-спасиоцима, који су 3. новембра спасили живот четворочланој породици Маврић из Новог Пазара, чији је аутомобил усљед саобраћајне несреће слетио у Морачу.

06.11.2018.

Јавни позив за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду текста Нацрта Акционог плана за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2022 (за период 2019-2020. године)

На основу члана 3 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист Црне Горе", бр. 41/18), Министарство правде упућује јавни позив за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду текста Нацрта Акционог плана за имплементацију Стратегије реформе правосуђа 2019-2022 (за период 2019-2020. године)...

06.11.2018.

Почела истраживања тврђава Горажде и Космач

Почела истраживања тврђава Горажде и Космач

Археолошки институт Аустрије у сарадњи са Министарством културе је, у периоду од 22.октобра до 3.новембра, спровео пројекат истраживања Аустро-угарских фортификација у Црној Гори. Стручни тим од шест експерата, којим је координирала др.-инг.маг.Лили Забрана, спровео је двонедјељно истраживање тврђава Горажде и Космач, које су одабране за детаљну процјену и израду основне документације. Будући да даља употреба захтијева детаљна истраживања грађевина, спроведени пројекат се фокусирао на формирање документације и процјену штете за даље планирање.

06.11.2018.

Нухоџић-Коцев: Активна улога Црне Горе у Регионалној иницијативи за миграције, азил и избјеглице (МАРРИ)

Нухоџић-Коцев: Активна улога Црне Горе у Регионалној иницијативи за миграције, азил и избјеглице (МАРРИ)

Црна Гора даје значајан допринос раду Регионалне иницијативе за миграције, азил и избјеглице (МАРРИ), а активна улога наше земље у овој организацији неће изостати ни у наредном периоду, нарочито кроз иницирање нових пројеката сарадње и увезивање са регионалним и међународним партнерима у циљу контроле и сузбијања нелегалних миграција и у спровођењу политика азила, поручено је са данашњег састанка министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и директора Управе полиције Веселина Вељовића и новоименованог директора МАРРИ центра у Скопљу, Сашка Коцева.

05.11.2018.

Учинимо све како бисмо заштитили жртву насиља, а казнили починиоце насиља

Учинимо све како бисмо заштитили жртву насиља, а казнили починиоце насиља

“Радимо заједно да бисмо спријечили насиље, пријавимо насиље! Заједничким радом учинимо све како бисмо заштитили жртву насиља, а казнили починиоце насиља” – неке су од порука заједничке кампање коју је организовала НВО “Сигурна женска кућа” у оквиру Програма за подршку антидискриминационим и политикама родне равноправности, који спроводи Министарство за људска и мањинска права у партнерству са Канцеларијом УНДП-а у Црној Гори, уз финансијску подршку Делегације Европске уније у Црној Гори.

05.11.2018.

Теен Т@лк конференција: Заједнички отклањати предрасуде о средњим стручним школама

Теен Т@лк конференција: Заједнички отклањати предрасуде о средњим стручним школама

Да се морамо сви удружити у циљу разбијања предрасуда о средњим стручним школама и да без довољно школованог кадра из стручних школа нема развоја привреде ни повећања запослености, поруке су са данашње конференције Теен Т@лк коју је организовала Бизнис академија „Вијести“ у сарадњи са Министарством просвјете као програмским партнером, а уз подршку Секретаријата за рад, младе и социјално старање Главног града.

05.11.2018.

Одржан Консултативни састанак “Како унаприједити окружење за дјеловање НВО до 2020”

Одржан Консултативни састанак “Како унаприједити окружење за дјеловање НВО до 2020”

Консултативни састанак „Како унаприједити окружење за дјеловање НВО до 2020 - Изазови и могућности реализације Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018- 2020.“ одржан је данас у Подгорици. Састанак су отворили Сузана Прибиловић, министарка јавне управе и Аиво Орав, шеф Делегације ЕУ у Црној Гори.

05.11.2018.

Одржан Инфо дан за Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте

Одржан Инфо дан за Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте

Данас, 5. новембра у 10:00 часова у Министарству науке је одржан Инфо дан за Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте...

05.11.2018.

Новинарско перо о родној равноправности

Новинарско перо о родној равноправности

Укидање свих облика дискриминације жена и дјевојчица не само да је основно људско право, него има вишеструки ефекат на друга подручја развоја. Учешће жена у политичком одлучивању на централном и локалном нивоу, представља изузетно важан аспект и предуслов за успостављање родне равноправности”, поручила је Биљана Пејовић, начелница Одјељења за послова родне равноправности...

04.11.2018.

Консултативни састанак „Како унаприједити окружење за дјеловање НВО до 2020 - Изазови и могућности“

Консултативни састанак „Како унаприједити окружење за дјеловање НВО до 2020 - Изазови и могућности реализације Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање НВО 2018- 2020“ одржаће се у Подгорици, у хотелу ,,Хилтон'', 5. новембра 2018. са почетком у 10:00 часова.