Мања слова Већа слова РСС

Министарство правде

Министарство унутрашњих послова

Министарство одбране

Министарство финансија

Министарство вањских послова

Министарство просвјете

Министарство науке

Министарство културе

Министарство економије

Министарство саобраћаја и поморства

Министарство пољопривреде и руралног развоја

Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство здравља

Министарство за људска и мањинска права

Министарство рада и социјалног старања

Министарство јавне управе

Министарство спорта

Министар без портфеља
Питајте Владу

Влада

Вијести из министарстава

03.08.2018.

Извјештај о спроведеним консултацијама са заинтересованим НВО о Нацрту секторске анализе

Министартво културе, на основу члана 12 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија („Службени лист Црне Горе“, број 41/18), а у вези са чланом 32а став 2 Закона о невладиним организацијама ("Службени лист Црне Горе", бр. 39/11 и 37/17), дана 12. јула 2018. године, објавило је Јавни позив заинтересованим невладиним организацијама за консултације у циљу сачињавања Секторске анализе за утврђивање приједлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у областима културе и умјетности, у 2019. години. Уз Јавни позив достављен је Нацрт секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација из Буџета Црне Горе у 2019. години (у даљем тексту: Нацрт).

03.08.2018.

Резултати Јавног позива за члана НВО у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама

На основу члана 8 Уредбе о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Службени лист ЦГ", број 41/18), а у вези с Јавном позивом за предлагање представника невладине организације у радном тијелу за израду Предлога закона о државним наградама (у даљем тексту: Јавни позив), објављеним 17. јула 2018. године, Министарство културе објављује сљедеће: 1. На Јавни позив није достављен ниједан предлог који испуњава услове. 2. На Јавни позив достављен је један предлог и то: НВО Институт за социјалну и образовну политику, Никшић, која је предложила Митра Радоњића.

03.08.2018.

Црногорско народно позориште објавило Конкурс за савремени домаћи текст

Црногорско народно позориште објавило Конкурс за савремени домаћи текст

Црногорско народног позориште расписало је Конкурс за савремени домаћи драмски текст, чији је покровитељ Министарство културе. Право учешћа на Конкурсу имају држављани и држављанке Црне Горе. Могу се кандидовати само драме које претходно нијесу публиковане и извођене. Аутори/ке могу кандидовати највише двије драме. Додјељује се једна награда, која се састоји од плакете и новчаног дијела у износу од 5.000 еура.

03.08.2018.

Министарство науке објављује Конкурс за реализацију промотивног догађаја у области информационо-комуникационих технологија

Министарство науке објављује Конкурс за реализацију промотивног догађаја у области информационо-комуникационих технологија

У оквиру организације манифестације „Отворени дани науке 2018.“, која ће се одржати у периоду од 09. до 12. октобра 2018. године, Министарство науке ће подржати реализацију промотивног догађаја у области информационо-комуникационих технологија, с циљем приближавања најнапреднијих технологија данашњице широј јавности...

03.08.2018.

Битан је квалитет реформи, а не брзина отварања поглавља

Битан је квалитет реформи, а не брзина отварања поглавља

Главни преговарач Црне Горе са Европском унијом Александар Дрљевић очекује скорије отварање преостала два поглавља 27 и 8, што ће омогућити боље функционисање тржишта и осигурати већу и квалитетнију понуду роба и услуга.

02.08.2018.

Извјештај о спроведеним консултацијама заинтересоване јавности поводом израде Стратегије информисања јавности о притупању Црне Горе ЕУ 2019-2022.

С циљем припреме Стратегије информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ 2019-2022, Сектор за информисање јавности о Европској унији и процесу приступања Европској унији Генералног секретаријата Владе Црне Горе, је у периоду од 9 - 25. ВИИ 2018. спровео консултовање заинтересоване јавности поводом израде Стратегије информисања јавности о приступању Црне Горе ЕУ 2019-2022.

02.08.2018.

Директор Вељовић одржао проширени Колегијум

Директор Вељовић одржао проширени Колегијум

Директор Управе полиције МУП-а Веселин Вељовић је данас, у полицијском кампу на Златици, одржао проширени Колегијум са помоћницима директора и руководиоцима полиције у сједишту Управе и организационим јединицама на терену...

02.08.2018.

Објављен Накнадни конкурс за стипендије за дефицитарне квалификације

Објављен Накнадни конкурс за стипендије за дефицитарне квалификације

Министарство просвјете расписало је Накнадни конкурс за додјелу 147 стипендија за дефицитарне квалификације за ученике који уписују први разред средњих стручних школа за школску 2018/2019.

02.08.2018.

Уручена опрема за заштиту и спашавање од пожара службама заштите и спашавања Котор, Тиват и Херцег Нови

Уручена опрема за заштиту и спашавање од пожара службама заштите и спашавања Котор, Тиват и Херцег Нови

Генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић и регионални координатор њемачке хуманитарне организације Хелп Клаус Мок уручили су опрему за заштиту и спашавање од пожара командирима служби заштите и спашавања из Котора, Херцег Новог и Тивта.

02.08.2018.

Сјутра званично отварање граничног прелаза Божај/ Хани и Хотит

У петак 3. августа са почетком у 11:00 часова на албанској страни граничног прелаза Божај/ Хани и Хотит званично ће бити отворен гранични прелаз реконструисан уз помоћ средстава ЕУ.