Мања слова Већа слова РСС

Министарство правде

Министарство унутрашњих послова

Министарство одбране

Министарство финансија

Министарство вањских послова

Министарство просвјете

Министарство науке

Министарство културе

Министарство економије

Министарство саобраћаја и поморства

Министарство пољопривреде и руралног развоја

Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство здравља

Министарство за људска и мањинска права

Министарство рада и социјалног старања

Министарство јавне управе

Министарство спорта и младих

Министар без портфеља
Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Влада

Вијести из министарстава

21.12.2018.

Црна Гора у Еуримажу од 1. јануара 2019. године

Министарству културе званично је потврђено од стране Генералног секретара Савјета Европе Торбјорна Јагланда (Тхорбјøрн Јагланд) да Црна Гора од 1. јануара 2019. године постаје 39. чланица потпорног фонда за кинематографију Еуримаж, те да годишња контрибуција износи 122.431€.

21.12.2018.

Конкурс за најбољи истраживачки прилог објављен у медијима у 2018. години на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“

Право учешћа на конкурсу на тему „Социјална интеграција Рома у Црној Гори“ имају новинари/ке медија регистрованих у Црној Гори. На конкурс се пријављују радови (штампани текстови, радио или ТВ емисије, текстови на порталима) који унапређују општу информисаност грађана/ки о социјалној интеграцији Рома у Црној Гори а штампани су или емитовани у медијима у периоду од 1. јануара до 20. децембра 2018. године.

21.12.2018.

Саопштење: За кофинансирање 50 пројеката НВО опредијељено 852.273,04. еура

Саопштење: За кофинансирање 50 пројеката НВО опредијељено 852.273,04. еура

У складу са Уредбом о поступку и начину кофинансирања пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова ЕУ, министарка јавне управе донијела је Одлуку о расподјели средстава за кофинансирање пројеката и програма невладиних организација подржаних из фондова ЕУ за 2018. годину. Тим поводом, Министарство јавне управе је организовало је данас званично потписивања уговора о кофинансирању пројеката/програма невладиних организација подржаних из фондова Европске уније.

21.12.2018.

Амбасадор Њемачке др Роберт Вебер у посјети Министарству науке

Амбасадор Њемачке др Роберт Вебер у посјети Министарству науке

Министарка науке, др Сања Дамјановић, сусрела се данас са амбасадором Њемачке у Црној Гори, др Робертом Вебером. Министарка Дамјановић је током сусрета упознала амбасадора Вебера са тренутним статусом регионалног пројекта за успостављање Међународног института за одрживе технологије на подручју Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ).

21.12.2018.

Црна Гора и Србија финансираће 35 заједничких пројеката

Црна Гора и Србија финансираће 35 заједничких пројеката

Министарство науке Црне Горе и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, потписали су данас Протокол о научној и технолошкој сарадњи Црне Горе и Србије за период 2019/2020. године, којим се регулише административни оквир за реализацију заједничких пројеката, као и радни програм сарадње...

21.12.2018.

Проширење у интересу и Црне Горе и ЕУ

Проширење у интересу и Црне Горе и ЕУ

Процес приступања ЕУ је у интересу државе и њеног развоја, што је видљиво на примјеру Естоније која се 2004. приступила европској породици, поручила је амбасадорка те државе Кирсти Карелсон у разговору са главним преговарачем Александром Дрљевићем...

20.12.2018.

Истраживачки грантови Центра за генетски инжењеринг и биотехнологију

Истраживачки грантови Центра за генетски инжењеринг и биотехнологију

Центар за генетски инжењеринг и биотехнологију (ИЦГЕБ) нуди могућност финансирања истраживачких пројеката у оквиру програма „Цоллаборативе Ресеарцх Программе (ЦРП) – ИЦГЕБ Ресеарцх Грантс“...

20.12.2018.

Министар Богдановић упутио честитку поводом 25 година постојања Матице црногорске

Министар културе Александар Богдановић упутио је честитку Матици црногорској поводом 25 година од оснивања, предсједнику Драгану Радуловићу, уз најсрдачније честитке и најбоље жеље за даљи успјешан рад. У честитки се наводи: „Обраћам вам се уз посебну част, у свијетлу обиљежавања 25 година постојања Матице црногорске - институције чији рад снажно доприноси савременим токовима културне дјелатности у Црној Гори.

20.12.2018.

Министар Богдановић разговарао са добитницом награде „Петар Лубарда“ Милком Делибашић

Министар Богдановић разговарао са добитницом награде „Петар Лубарда“ Милком Делибашић

Министар културе Александар Богдановић разговарао је на Цетињу са овогодишњом добитницом државне награде „Петар Лубарда“, Милком Делибашић. Министар Богдановић је истакао посебно задовољство што је овогодишња награда, која носи име једног од највећих црногорских сликара додијељена управо Милки Делибашић, која припада млађој генерацији црногорских умјетника. Како је навео Министар, ова награда може бити само додатни подстицај у даљем стваралаштву, како награђеној умјетници, тако и другим младим ствараоцима.

19.12.2018.

Пројекти из ИПА програма унапређују квалитет живота у пограничном подручју

Пројекти из ИПА програма унапређују квалитет живота у пограничном подручју

Прекогранична сарадња између Босне и Херцеговине и Црне Горе започета је 2008. године, а спровођењем укупно 38 пројеката вриједних 9,3 милиона еура унапријеђен је квалитет живота у пограничном подручју, поручила је замјеница главног преговарача - национална ИПА координаторка Ивана Глишевић Ђуровић.