Мања слова Већа слова РСС

Министарство правде

Министарство унутрашњих послова

Министарство одбране

Министарство финансија

Министарство вањских послова

Министарство јавне управе

Министарство просвјете

Министарство здравља

Министарство саобраћаја и поморства

Министарство економије

Министарство пољопривреде и руралног развоја

Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство науке

Министарство културе

Министарство рада и социјалног старања

Министарство за људска и мањинска права

Министарство спорта и младих

Министар без портфеља
Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Влада

Вијести из министарстава

13.03.2019.

Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2019. годину.

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Агробуџетом за 2019. годину, објавило је Јавни позив за додјелу подршке за управљање стајским ђубривом за 2019. годину.

13.03.2019.

Комеморативна сједница поводом смрти истакнутог црногорског умјетника Уроша Тошковића

Поводом смрти истакнутог црногорског умјетника Уроша Тошковића, комеморативна сједница биће одржана у четвртак 14. марта 2019. године, у 10 сати, у Умјетничком павиљону Удружења ликовних умјетника Црне Горе (Подгорица).

12.03.2019.

Потписан Меморандума о сарадњи Министарства јавне управе и Савеза слијепих Црне Горе

Потписан Меморандума о сарадњи Министарства јавне управе и Савеза слијепих Црне Горе

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, и извршни директор Савеза слијепих Црне Горе, Горан Мацановић, потписали су данас Меморандум о сарадњи у оквир недјеље Партнерства за отворену управу “Глобални позив на акцију - управа у служби грађана”. Меморандум је потписан и на Брајевом писму.

12.03.2019.

Богдановић-Фијалка: Разговарано о сарадњи Црне Горе и Украјине у области културе

Богдановић-Фијалка: Разговарано о сарадњи Црне Горе и Украјине у области културе

Министар културе Александар Богдановић разговарао је на Цетињу са отправницом послова у амбасади Украјине у Црној Гори, Наталијом Фијалком На састанку је било ријечи о реализованим културним пројектима између двије земље, који су засновани на Споразуму између Владе Црне Горе и кабинета Министара Украјине о сарадњи у области културе који је ступио на снагу 2013. године.

12.03.2019.

Школе добијају 4000 микробитова, 700 наставника биће обучено, Шеховић поручио: Нама су потребни иноватори

Школе добијају 4000 микробитова, 700 наставника биће обучено, Шеховић поручио: Нама су потребни иноватори

Дјеца нам из школа неће излазити само информисана, али без идеја. Нама су потребни иноватори, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић на данашњем отварању пројекта “Школе за 21. вијек”. Пројекат, који је данас званично отпочет потписивањем меморандума између Британског савјета, Министарства просвјете и Завода за школство, подразумијева да ће у наредне три године бити додијељено 4000 микробит џепних рачунара, да ће их имати свака основна школа у Црној Гори, да ће бити обучено 700 наставника за њихово коришћење, те да ће се унаприједити предметни програм Информатика са техником и радити на критичком мишљењу у школама.

12.03.2019.

Састанак са амбасадорком Републике Бугарске у ЦГ Мегленом Ивановом Плугчијевом Александровом

Министарка у Влади Црне Горе Марија Вучиновић ће се састати у сриједу, 13. марта, у 12.00 сати са Њ.Е. амбасадорком Републике Бугарске у Црној Гори Мегленом Ивановом Плугчијевом Александровом. Након састанка биће издато саопштење за јавност...

12.03.2019.

Јавни позив на консултације заинтересованим НВО поводом припреме нацрта Секторске анализе за утврђивање предлога приоритетних области од јавног интереса и потребних средстава за финансирање пројеката и програма НВО из државног буџета у 2020. години

Министарство пољопривреде и руралног развоја, у складу са Уредбом о избору представника невладиних организација у радна тијела органа државне управе и спровођењу јавне расправе у припреми закона и стратегија ("Сл. лист ЦГ", бр. 41/18), објављује:

12.03.2019.

Ефикасна транзиција ка друштву знања кроз предузетничко-иновациони екосистем

Ефикасна транзиција ка друштву знања кроз предузетничко-иновациони екосистем

У Подгорици ће се 25. марта одржати конференција „Ка предузетничко-иновационом екосистему у Црној Гори“. На конференцији ће учествовати представници Европске комисије, Свјетске банке, Владе Црне Горе, експерти из ЕУ и представници пословно-иновативне и академске заједнице. Предсједник Владе Црне Горе, г. Душко Марковић, отвориће догађај...

11.03.2019.

Одржана 17. сједница Савјета за научноистраживачку дјелатност

Одржана 17. сједница Савјета за научноистраживачку дјелатност

Седамнаеста сједница Савјета за научноистраживачку дјелатност одржана је данас 11.03.2019. године у просторијама Министарства науке.

11.03.2019.

Телеграм министра културе Александра Богдановића поводом смрти Себастина Туса

Поводом трагичне смрти Себастиана Туса, предсједника Међународне академије подводне технике и науке, министар културе Александар Богдановић упутио је министру за културну баштину и културне активности Републике Италије Алберту Бонисолију и Амбасади Републике Италије у Црној Гори телеграм саучешћа у којем се наводи: