Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Vlada

Vijesti iz ministarstava

13.11.2018.

U susret šestoj Povorci ponosa

U susret šestoj Povorci ponosa Sa aspekta ostvarivanja prava LGBTI osoba napredak je u mnogim oblastima vidljiv, ali svakako da ima izazova na koje treba odgovoriti u narednom periodu konstatovano je na sastanku ministra Mehmeda Zenke sa Danijelom Kalezićem izvršnim direktorom nevladine organizacije Queer Montenegro uoči predstojeće Povorke ponosa.

13.11.2018.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se na Cetinju sa delegacijom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se na Cetinju sa delegacijom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i  zdravlje Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se na Cetinju sa delegacijom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i zdravlje Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Sastanku je prisustvovao i ambasador NR Kine u Crnoj Gori Nj.E. Liu Jin. Ministar Bogdanović je naveo da Crna Gora i NR Kina imaju jako uspješnu saradnju u oblasti kulture, te da zajednički realizuju aktivnosti u okviru Izvršnog programa saradnje u oblasti kulture za period 2017-2020 između Ministarstva kulture Crne Gore i Ministarstva kulture Narodne Republike Kine i Huangdžou deklaracije o kulturnoj saradnji koja je potpisana 2017. godine. U kontekstu pospješivanja budućih zajedničkih projekata, naglašeno je da treba podsticati direktnu saradnju između institucija kulture dvije zemlje, posebno u dijelu unaprijeđenja kadrovskih kapaciteta u oblasti kulturne baštine.

13.11.2018.

Unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Kine

Unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Kine

Ministar prosvjete dr Damir Šehović sa saradnicima primio je danas predstavnike Svekineskog narodnog kongresa koji se nalaze u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Sa predsjednikom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i zdravlje, gospodinom Li Sjuejongom, razgovarao je o unapređenju saradnje u oblasti obrazovanja, a akcenat je stavljen na potpisivanje dva sporazuma iz ove oblasti.

13.11.2018.

Državni sekretar Pejanović: MUP kredibilan partner zemljama regiona i EU u oblasti vanrednih situacija

Državni sekretar Pejanović: MUP kredibilan partner zemljama regiona i EU u oblasti vanrednih situacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova kredibilan je partner zemljamama regiona i EU u vanrednim situacijama, saopštio je državni sekretar Dragan Pejanović otvarajući dvodnevnu radionicu na temu zaštite od poplava pod nazivom „Budi spreman, smanji rizik”, koja je počela danas u hotelu Hilton u Podgorici.

13.11.2018.

Sjutra u Budvi sastanak ministara odbrane A5 inicijative

Sastanak ministara odbrane država članica Američko-jadranske povelje A-5, održaće se u srijedu, 14. novembra 2018. godine, u 09.30 sati, u hotelu Splendid u Bečićima.

13.11.2018.

Hrapović: Zadržaćemo najbolji medicinski kadar u crnogorskom zdravstvenom sistemu

Hrapović: Zadržaćemo najbolji medicinski kadar u crnogorskom zdravstvenom sistemu

Ministarstvo zdravlja Crne Gore će podržati najbolje studente medicine i mlade ljekare i omogućiti im usavršavanje u najreferntnijim ustanovama, kako bi svoja stručna znanja primjenjivali u svojoj zemlji i omogućili kontinuitet stabilnog i održivog sistema zdravstva, poručio je crnogorski ministar zdravlja dr Kenan Hrapović studentima medicine i mladim ljekarima, koji su tokom studija imali najveće prosječne ocjene i postigli najbolje rezultate...

13.11.2018.

Obavještenje o polaganju pravosudnog ispita - februarski rok 2019. godine

Na osnovu člana 34 Zakona o pripravnicima u sudovima i Državnom tužilaštvu i pravosudnom ispitu („Službeni list CG“, broj 55/16), Ministarstvo pravde objavljuje obavještenje o polaganju pravosudnog ispita. Ministarstvo pravde organizovaće polaganje pravosudnog ispita u februaru 2019. godine...

13.11.2018.

Info dan Programa Kreativna Evropa u Podgorici

Info dan Programa Kreativna Evropa u Podgorici

Ministarstvo kulture i Desk za Kreativnu Evropu organizuju Info dan programa Kreativna Evropa, koji će biti održan u EU Info centru u Podgorici, u srijedu, 14. novembra sa početkom u 11 časova. Na događaju će biti predstavljeni osnovni ciljevi programa Kreativna Evropa, sa posebnim fokusom na konkurs za evropske projekte saradnje za 2019. godinu, koji je trenutno u toku. Konkurs koji je otvoren do 11. decembra 2018. godine je namijenjen institucijama i organizacijama koje se bave kulturnom i kreativnom djelatnošću.

12.11.2018.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća porodici crnogorskog i jugoslovenskog novinara i publiciste Bora Krivokapića

„Povodom smrti gospodina Bora Krivokapića, istaknute figure našeg i jugoslovenskog novinarstva, u ime Ministarstva kulture Crne Gore i u svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije saučešće. Odlaskom Bora Krivokapića, naše novinarstvo i publicistika, ali i cjelokupna intelektualna scena Crne Gore i regiona, izgubili su jednog od najupečatljivijih predstavnika onog novinarskog žanra koji pored profesionalizma podrazumijeva erudiciju i stilsku inventivnost. Posebno ćemo pamtiti Borovo zalaganje za reafirmaciju crnogorskih identitetskih pitanja i povratak crnogorske državnosti, čemu nije davao dopirinos samo svojim tekstovima već i javnim nastupima, u kojima nikada nije bilo pojednostavljenih impresija ali jeste jakih argumenata.

12.11.2018.

Unaprijediti zaštitu maloljetnih lica od dječjih prisilnih brakova

Unaprijediti zaštitu maloljetnih lica od dječjih prisilnih brakova

Podizanje svijesti o pojavi dječijih prisilnih brakova je od vitalne važnosti za iskorijenjivanje ovog negativnog društvenog fenomena konstatovano je još jednom tokom razgovora ministra Mehmeda Zenke sa Fanom Delijom, izvršnom direktoricom NVO Centar za romske inicijative.