Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

 

Prijava zloupotrebe službenih vozila

 

Vlada

Vijesti iz ministarstava

30.09.2019.

Edukacija crnogorskih voćara u savremenom zasadu „Naše voće“ u Župi

Edukacija crnogorskih voćara u savremenom zasadu „Naše voće“ u Župi Odjeljenje za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa firmom „Naše Voće“ iz Nikšića, od naredne sedmice organizovaće niz radionica namijenjenim uzgajivačima voća sa sjevera Crne Gore.

30.09.2019.

Najava: Forum o saobraćajnoj povezanosti

Forum o saobraćajnoj povezanosti, jedan od najvećih događaja u oblasti saobraćaja koji se organizuje u Crnoj Gori, održaće se sjutra i prekosjutra, u Podgorici, u hotelu Hilton. Pored Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore, jednog od organizatora skupa koji okuplja stručnu javnost, predstavnike vlada i donosioce odluka iz regiona i zemalja EU, privrednu i akademsku zajednicu, nevladin sektor, međunarodne finansijske institucije i predstavnike međunarodnih organizacija, u organizaciji učestvuju Međunarodna federacija za puteve, Privredna komora Crne Gore, Mašiniski fakultet Univerziteta Crne Gore i Monteput d.o.o.

30.09.2019.

Pododbor za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku

U Briselu će se 1. i 2. oktobra održati deveti sastanak Pododbora za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku. Sastanak će otvoriti zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Barbara Jesus-Gimeno i predsjedavajuća Pododbora sa crnogorske strane, generalna direktorica Direktorata za evropske integracije programiranje i implementaciju EU fondova Ljiljana Simović.

30.09.2019.

Otvorena sala OŠ „Marko Miljanov“: Preko 9 miliona eura za obrazovanje u Bijelom Polju

Otvorena sala OŠ „Marko Miljanov“: Preko 9 miliona eura za obrazovanje u Bijelom Polju

U salu OŠ „Marko Miljanov“ u Bijelom Polju uloženo je oko 230 000 eura, zajedno sa Ministarstvom sporta i mladih i Opštinom Bijelo Polje, a oko 9 miliona eura je opredijeljeno za obrazovnu infrastrukturu u ovoj opštini, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović na današnjem otvaranju pomenute sale.

30.09.2019.

Crna Gora fokusirana na digitalni transformativni talas

Crna Gora fokusirana na digitalni transformativni talas

„Informaciono-komunikacione tehnologije predstavljaju možda do sada i najveću šansu za ekonomski rast, povećanje konkurentnosti i transformaciju privrede i društva u našem regionu. Podrška digitalnoj transformaciji Zapadnog Balkana eksplicitno je i snažno data usvajanjem Digitalne Agende za ZB koja je tzv. Sofijskom deklaracijom maja 2018. godine podržana od strane svih predsjednika Vlada u regionu“, kazao je danas državni sekretar Ministarstva ekonomije Milan Srzentić na Međunarodnoj konferenciji „Regulatorna djelatnost u sektoru elektronskih komunikacija“ koja se održava u Budvi...

30.09.2019.

Prekoganični projekti dobar model za prevazilaženje izazova država na putu prema EU

Prekoganični projekti dobar model za prevazilaženje izazova država na putu prema EU

Brojni projekti prekogranične saradnje, koje su države Zapadnog Balkana zajednički sprovele, snažan su podsticaj procesu evropske integracije i način za prevazilaženje pojedinačnih izazova na putu prema Evropskoj uniji, poručeno je na obilježavanju Dana evropske saradnje. U Podgorici je danas, u okviru obilježavanja Dana evropske saradnje, kojim se slave dostignuća i rezultati prekogranične saradnje, u galeriji Klub u Dvorcu Petrovića, otvorena izložba fotografija koje ilustruju rezultate projekata evropske saradnje.

30.09.2019.

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Izrada studije unaprijeđenja međugradskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju

Danas je u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva održan uvodni sastanak povodom početka projekta izrade „STUDIJE UNAPREĐENJE MEĐUGRADSKOG PREVOZA PUTNIKA U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU“. Predmetnim sastankom je zvanično počela realizacija izrade Studije unapređenja međugradskog prevoza putnika, za čiju izradu su obezbijeđena sredstva od Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) u vidu grant sredstava.

30.09.2019.

Svečano otvoren INFOFEST 2019

Svečano otvoren  INFOFEST 2019

INFOFEST 2019 - 26. Festival informatičkih dostignuća svečano je otvoren u Budvi. Festival je otvorila ministarka javne uprave Suzana Pribilović, a govorili su i predsjednik Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost. Branko Kovijanić i predsjednica Programskog odbora Infofesta, prof.dr Jelica Protić,

29.09.2019.

U Crnoj Gori obilježena Evropska nedjelja sporta – Ministar i građani zajedno promovisali zdrave stilove života

U Crnoj Gori obilježena Evropska nedjelja sporta – Ministar i građani zajedno promovisali zdrave stilove života

Danas je u Podgorici, u cilju obilježavanja Evropske nedjelje sporta, održan događaj Trka zadovoljstva „Fun run” u organizaciji Ministarstva sporta i mladih i tehničku podršku Atletskog saveza Crne Gore.Na brdu Gorica okupilo se više stotina građana koji su zajedno sa ministrom Nikolom Janovićem prošli kroz cilj trke, i na ovaj način pokazali da brinu o svom zdravlju i njeguju sportski duh...

29.09.2019.

Mehmed Zenka:Roš Hašana da donese dobro zdravlje i porodičnu sreću

Mehmed Zenka:Roš Hašana da donese dobro zdravlje i porodičnu sreću

Među mnogim običajima vezanim za ovaj period jeste i traženje pomirenja i oproštaja od onih kojima je nanijeta nepravda tokom godine, kao i pokajanje za učinjene grehe prema drugima. U tom duhu vjerske tradicije, želim da i predstojeća godina donese svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, puno zdravlja i uspjeha, kako na ličnom tako i profesionalnom planu.